Regionale nyheder rykker ind på P5

De velkendte regionale nyheder fra P4 går i luften på P5 mandag den 25. november, hvor lytterne kan se frem til en stærk regional, journalistisk tilstedeværelse.

Fra mandag den 25. november klokken 10.30 går de velkendte regionale nyheder fra P4 også i luften på P5. (Foto: DR)

Tidligere i år blev flere af DR’s radiokanaler relanceret, heriblandt P5, som fik en række nye programmer med mere journalistisk indhold end tidligere. Naturligvis ved siden af det markante og velkendte musikindhold på kanalen. Og i en forlængelse heraf, kan P5-lytterne også se frem til regionale nyheder på radiokanalen.

Fra mandag den 25. november klokken 10.30 går de velkendte regionale nyheder fra P4 også i luften på P5, hvor lytterne fremover vil kunne høre regionale nyheder på P5 på halve timer, alle hverdage fra kl. 06:30 – 12:30 og igen fra 15:30 – 17:30. I weekenden fra 07:30 – 12:30.

- P5 er en radiokanal, der over de seneste år har ændret karakter fra at være en decideret musikkanal til at blive en radiokanal med mere aktualitetsstof. I dag lytter en halv million danskere ugentligt til programmer på P5, så det må siges, at lytterne har taget godt imod, at der i dag er mere nyheds- og aktualitetsstof på kanalen. De regionale nyheder er derfor en meget naturlig fortsætter af udvikling på P5, fortæller DR’s radiochef, Gustav Lützhøft.

Stærk regional, journalistisk tilstedeværelse

Lytterne kan se frem til en stærk regional, journalistisk tilstedeværelse, når de tuner ind på P5. DR’s distrikter er lokale eksperter, som arbejder tæt sammen med DR’s nyhedsområde om at bringe de lokale perspektiver og historier ind i de landsdækkende nyhedshistorier, så de lokale nyheder bliver sat i et landsdækkende perspektiv.

Relanceringen tidligere i år har gjort P5 mere fokuserede på sin kernemålgruppe ud fra devisen ”hellere være noget for nogen, end forsøge at være noget for alle”. P5 henvender sig nu til de modne danskere, der har lagt arbejdslivet bag sig, men stadig er engagerede og aktive borgere, og som derfor også ønsker journalistik om det aktive liv i den alder. Mange af P5’s lyttere er interesseret i nyheder fra deres egen landsdel og ønsker sig derfor regionale nyheder, hvilket den målgruppe nu kan glæde sig til at få.

Udover de regionale nyheder på P5, så rykkede en række andre nye programmer ind på kanalen tidligere i år – det tæller blandt andet: ’Madsen’ med Alex Nyborg Madsen, ’Det gode selskab’ med Charlotte Striib, ’Dagens Danmark’ med Gitte Førby, ’Studie 5’ med Ole Jacobsen og ’Konfetti’ med Ole Tøpholm samt ’Dobbelt op’ med Kirsten Siggaard.