Rokade på centrale poster hos DR Nyheder

Marie Buss bliver ny redaktionschef på TV-Avisen, og der kommer også nye profiler på en række andre centrale poster i DR Nyheder fra 1. september.

  • Marie Buss bliver ny redaktionschef for TV-Avisen fra den 1. september. (Foto: Foto: Kirsten Stubbe-Teglbjærg)
  • Johan Engbo bliver ny udlandschef. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Bjørn Lambek bliver fremover både chef for erhvervs- og økonomiredaktionen og den politiske redaktion. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Charlotte Harder bliver ledende redaktør på ’Deadline’. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 4

Der kommer nye profiler på en række helt centrale poster hos DR Nyheder. Som DR meldte ud onsdag, vil seerne fremover kunne opleve Uffe Tang på posten som DRs politiske korrespondent, og samtidig får flere redaktioner nye chefer.

Den nuværende redaktionschef på TV-Avisen, Johan Engbo, bliver fra 1. september udlandschef i DR Nyheder. Han afløser Charlotte Harder, der fremover skal være ledende redaktør på ’Deadline’. Ny redaktionschef på TV Avisen bliver Marie Buss, der hidtil har været eventchef i DR Nyheder.

”TV-Avisen står stærkt i danskernes bevidsthed, som et sikkert og troværdigt anker i en strøm af nyheder. Det skyldes ikke mindst Johan Engbos indsats som redaktionschef på TVA de senere år. Den position skal fastholdes og udvikles i de kommende år, og derfor er jeg glad for, at Marie Buss har sagt ja til at tage over og sikre et fortsat højt ambitionsniveau, når det drejer sig om at fastholde en relevant og troværdig nyhedsformidling - samtidig med at TV-Avisen skal udvikle både indhold og udtryk i de kommende år,” siger Thomas Falbe, der er ledende redaktionschef hos DR Nyheder.

Får to redaktioner fremover

Mest synligt for seerne bliver det, at Uffe Tang udnævnes som ny politisk korrespondent. Stillingen som chef for den politiske redaktion bliver overtaget af Bjørn Lambek, der også fortsat vil være chef for erhvervs- og økonomiredaktionen.

”Bjørn Lambek har over de senere år vist sin store styrke som leder. Han er den helt rette til at sikre, at der også i fremtiden vil være fokus på udviklingen af mennesker såvel som journalistik på både den politiske redaktion og Erhverv og Økonomi,” siger indholdschef Sandy French fra DR Nyheder.

Ændringerne træder formelt i kraft den 1. september 2016.

Facebook
Twitter