Så er der kronhjort og andet arkivguld på dr.dk

De første programmer er nu digitaliseret og lagt på dr.dk i fuld længde. For eksempel er der nu mulighed for at få gensyn med Wikke & Rasmussen, Kim Schumacher og Grethe Sønck fra danskernes foretrukne underholdningsudsendelser.

Nu kan man få et gensyn med Casper Christensen og Anette Toftgård, der er klar til at sende aftenens vindere direkte på drømmeferie - til Bali eller Brovst? (Foto: Ulla Voigt)

Fremover vil man altid kunne opleve brødrene Bisp køre Voldsom Volvo i 'Sonny Soufflé Chok Show', se Grethe Sønck kravle rundt på gulvet i ’Gæt og Grimasser’ eller høre Casper Christensen opfordre til lige at huske tandbørsten på DRs hjemmeside, dr.dk.

Fra torsdag eftermiddag er de allerførste af DRs arkivprogrammer nemlig blevet lagt på www.dr.dk/bonanza i fuld længde. De første ti programmer, der er blevet hevet op af DRs righoldige arkiver og er blevet digitaliseret, er de 10 underholdningsudsendelser, som danskerne gav flest stemmer, da de fra den 16.-30. januar blev bedt om at vælge deres favoritter blandt 100 underholdningsklip på DRs Bonanza-netsted.

I fuld længde

Her faldt valget på ’Sonny Souffle’, ’Ørkenens Sønner’, ’Gæt og Grimasser’, ’Husk lige tandbørsten’, ’Tonny Toupe’, ’Den Gode, Den Onde, Den Virk’li’ Sjove’, ’Hund og Hund Imellem’, ’Labyrint’ med Kim Schumacher, ’Dansk Naturgas’ og ’Hatten Rundt’. Alle disse udsendelser er nu blevet lagt ud i fuld længde.

"Jeg er meget glad for, at vi nu er i gang, og danskernes favoritter vil blive lagt på dr.dk/bonanza drypvis i den kommende tid. Det vil ske et par uger efter, at en afstemning i en kategori er sluttet på dr.dk, og meningen er jo at slutte med danskernes egen 'Top 100'," forklarer Thomas Klinkby, der er redaktør for Bonanza-projektet.

2.500.000 klip startet

Afstemningerne kører fra onsdag til onsdag, og fra onsdag den 13. februar og en uge frem er det kategorien ’unge & satire’, der er til afstemning. Her kan man gense klip fra 100 tidligere DR-programmer.

Og danskernes lyst til at gense programmerne er stor. På de fire uger, der har været gang i Bonanza-sitet, har brugerne været inde for at starte og formentlig også se over 2.500.000 klip.

"Jeg glæder mig virkelig over, at dr.dk nu også kan vise de første arkivudsendelser. Man kan sige, at det er den første spæde start på, at dr.dk også får hukommelse, og jeg tror, at mange brugere vil nyde gensynene. Det tyder de høje brugertal på Bonanza-sitet i hvert fald på," siger chefredaktøren for dr.dk, Karen Westman Hertz.

Facebook
Twitter