Så er der penge at hente hos ’Giro 413’

De næste to måneder kan foreninger og projekter søge om pengene, der er blevet samlet ind i festligt lag til P5’s ønskeprogram ’Giro 413’.

Vært Peter Sten overrækker her 15.000 kroner fra ’Giro 413’ til Lisbeth Nielsen fra Frederikshavn Kvindekrisecenter. (Foto: Dr)

I omkring 70 år har det været almindeligt at høre vendingen ’at der blev samlet ind til ’Giro 413’. Derimod er der færre, der går og siger, at de har fået kroner fra den festlige girokonto i ønskeprogrammet, som DR har sendt siden efteråret 1946.

Men det er der nogen, der får. Og her fra den 1. december 2019 og frem til den 31. januar 2020 er der mulighed for at få del i det sekscifrede beløb, der er samlet ind i festligt lag i 2019, og som har været fulgt af en hilsen og en ønskeplade på P5.

- Privatpersoner kan ikke søge om pengene fra ’Giro 413’, men det kan foreninger og projekter, der har en god idé til at lave et projekt eller gøre livet lidt bedre for udsatte og dårligt stillede børn i Danmark. Det kan for eksempel være børn og unge, der vokser op i et hjem, hvor der ikke er råd til at tage på ferie eller udflugter, eller hvor der ikke er råd til at tage del i fritidsaktiviteter og tage del i det sociale liv, som det giver, forklarer Peter Sten, der er vært på ’Giro 413’.

Ansøgningsskema på programmets hjemmeside

Hvis du og din forening vil prøve at komme i betragtning, kan I sende et ansøgningsskema til ’Giro 413’ fra søndag den 1. december og frem til udgangen af januar 2020. Skemaet og alle oplysninger om, hvad der gives støtte til, kan hentes på dr.dk/giro413.

Siden programmets start for snart 74 år siden, har DR’s lyttere i alt samlet 28,6 millioner kroner ind til ’Giro 413’. Tidligere i år uddelte ’Giro 413’s fordelingsudvalg de i alt 189.622 kroner, der kom ind via landets mest kendte girokonto i 2018.

Årets største enkeltbeløb – 50.000 kroner – gik til Landsforeningen Lænken i Kastrup. Her holdt man et sommertræf for børn og unge i familier med alkoholproblemer. Andre af årets ’Giro 413’-kroner gik til konfirmationsmad til familier, der selv har svært ved at give børnene en fest samt til sommerlejre, udflugter og cirkusbesøg for udsatte og socialt dårligt stillede børn.

- Jeg håber, at rigtig mange sender os en ansøgning i den kommende tid, og at man vil sende beskeden videre til venner og bekendte, som kunne tænkes at være interesserede. Vi vil selvfølgelig også gøre flittigt opmærksom på det i ’Giro 413’ i december og januar, siger Peter Sten.

Ansøgerne kan forvente at få svar inden påske, om de får del i ’Giro 413’-kronerne.

Så længe skal man ikke vente på at høre ønskeprogrammet igen. ’Giro 413’ bliver sendt hver søndag fra klokken 12.15-14.00 på P5, ligesom det altid kan høres på DR’s radioapp og dr.dk/radio.

Læs mere om hvordan, du sender en hilsen – eller søger om støtte fra ’Giro 413’ på dr.dk/giro413.

Facebook
Twitter
Emner: