Så er det afgjort: De løb med P3’s guld

Tirsdag aften satte P3 spot på den musikalske, danske talentmasse ved den årlige prisuddeling P3 Guld i DR Koncerthuset. I år deles modtageren af ’P3 Prisen’ og ’P3 Talentet’ om hovedgevinsten.

  • Drew Sycamore, Tobias Rahim, Andreas Odbjerg og Mekdes fik priserne ved P3 Guld 2021. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Mekdes blev 'P3 Talentet' 2021. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
  • Nummeret 'STOR MAND' med Tobias Rahim (th.) og Andreas Odbjerg var lytternes favorit. (Foto: Agnete Schlichtkrull)
1 / 3

P3’s årlige prisuddeling var gentænkt og tilrettelagt på en helt ny måde, da DR tirsdag aften fejrede den danske, musikalske talentmasse ved P3 Guld.

Det var dog stadig de kendte stemmer og ansigter fra P3, der skabte rammen om showet i Koncertsalen i DR Koncerthuset, som samtidig blev sendt direkte i radioen på P3 og på DR Lyd. På lørdag kan showet også ses på DR1 og DRTV, ligesom højdepunkterne bliver delt digitaltDR’s sociale medier i den kommende tid.

Efter at ’P3 Prisen’ i alle de 20 år, der har været uddelt P3 Guld, har været den største pris ved fejringen af det forgangne musikår i Danmark, deltes modtageren af ’P3 Prisen’ og ’P3 Talentet’ i år om hovedgevinsten på i alt 100.000 kroner.

På forhånd var det annonceret, at Drew Sycamore ville synge til årets P3 Guld, men det skulle vise sig at blive til mere end det. Som den allersidste af aftenens tre vindere, blev hun udråbt som årets modtager af ’P3 Prisen’, der er prisen, P3 giver til en solist eller band, som har imponeret, og som meget vel kan blive dansk musiks næste stjerne, som det hedder.

Drew Sycamore var mildest talt begejstret over at få P3 Prisen. (Foto: Agnete Schlichtkrull)

Har trukket dynen af et tungt år

31-årige Drew Sycamore hedder Drew Kolstrup, når kommunen sender hende breve. Sangerinden med den dansk-walisiske baggrund er vokset op i det nordjyske, og den musikalske løbebane kom hun ind på, da hun efter gymnasiet tog til England. I løbet af 2021 har hun udgivet sit andet soloalbum.

Det var P3-værterne Fie Neergaard, Andrew Moyo og Emil Lange, der stod for uddelingen af aftenens tre priser i Koncertsalen.

I P3’s motivering for at give Drew Sycamore P3 Prisen hed det blandt andet, at hun det seneste år har taget stormskridt i sin karriere, og at hun lige nu funkler som øjeblikkets bedste bud på en kommende dansk popstjerne.

- Bevæbnet med et arsenal af træfsikre hits har Drew Sycamore trukket dynen af et tungt år og bragt festen tilbage, hvor den er sjovest. Der er en uimodståelig følelse af frihed i hendes sange, der kombinerer stringent og velskrevet pop med det løsslupne, og vi får kun lyst til skrue op, synge med og danse ud i den uendelige nat. Samtidig – og lige der midt i alt det sjove og forløsende – er der også i Drew Sycamores stemme en underlæggende melankoli, som minder os om, at der bag den glittede fest gemmer sig en alvor. Det er de færreste forundt at kunne forløse lige netop de ting samtidig og så overbevisende, men det gør årets modtager af ’P3 Prisen’ til fulde, lød det i den officielle motivering fra P3, hvor det videre hed:

- Hun har i sine sange og som kunstner en bred appel, star quality og potentialet til i de kommende år at være den næste til at lægge landet ned og samle os. Det er med det håb, vi med stor glæde giver ’P3 Prisen 2021’ til lige netop Drew Sycamore.

P3-hittet gik til ‘STOR MAND’

De to nominerede til P3 Prisen var Drew Sycamore og den odenseanskfødte sanger Andreas Odbjerg. Selv om han ikke kunne rejse hjem med P3 Prisen, kom han nu ikke til at gå tomhændet fra prisfesten.

I en afstemning afgjorde P3’s lyttere nemlig, at Andreas Odbjerg og Tobias Rahim leverede ’P3 Lytterhittet 2021’ i form af nummeret ’Stor mand’. Hitsangen sikrede sig prisen med et komfortabelt forspring foran de to andre numre, der var med i slutspurten: ’Buongiorno’ med KIDD og nummeret ’Er Her’ med Artigeardit og KESI.

Helt siden P3 uddelte sit første P3 Guld i Falkoner Salen på Frederiksberg den 5. december 2001 har prisen ’P3 Talentet’ haft en central rolle i prisfesten. Prisen er – som det formuleres – P3’s forventningsfulde skub til den eller dem, der forhåbentlig har taget de første skridt i en lang og spændende karriere, og som meget vel kan gives os næste års kæmpehit.

Naturtalentet Mekdes

I år blev det 22-årige Mekdes – Christina Mekdes Vinholdt Pedersen, der oprindeligt er fra Kolding, som fik ’det forventningsfulde skub’. Hun har haft travlt med koncerter efter corona-genåbningen, hun er ude med flere singler, som P3 har spillet flittigt, og så har hun og bandet en større turné på vej i starten af 2022.

I P3’s begrundelse for at give Mekdes prisen som ’P3 Talentet’ hed det blandt andet, at hun er et sandt naturtalent, der både synger, skriver, spiller og producerer sine sange selv.

- Der er overskud over hele linjen, og når Mekdes i sin musik møder os, er det med en varme og nærhed, som vi sjældent hører på vores breddegrader. Det er som at have fået en ny bedste ven, der sidder lige der foran dig. Troværdigheden rammer toppen, når en af landets teknisk stærkeste vokaler i sine soulede sange synger om alt fra smertelige brud i kærlighedslivet til budskabet om og vigtigheden af at stå ved sig selv. Som hun selv siger: ’Hvis folk ikke vil have dig for den, du er, så fuck dem!’. Den indstilling tilsat et indiskutabelt talent på alle parametre kan bringe årets modtager af ’P3 Talentet 2021’ langt. Vi glæder os til fortsættelsen, lød det i P3’s motivering.

Mekdes sikrede sig prisen foran Selma Judith og Statisk, der var de andre nominerede i kategorien ’P3 Talentet’. Og selv om de ikke fik prisen, fik publikum i Koncertsalen dem at opleve på scenen alligevel.

Prisuddelingerne var krydret med en masse dansk musik fra netop Selma Judith, Statisk, Coco O., Drew Sycamore og Lord Siva.

P3 Guld har en vigtig rolle

Ledende redaktionschef Gustav Lützhøft fra DR Kultur, Debat og Musik siger om tirsdagens P3 Guld:

- Hvis man ikke vidste det i forvejen, har det seneste halvandet år med corona vist os, at dansk musik kan noget helt særligt med at samle os i Danmark. I en tid, hvor mange unge får deres musik fra internationale streamingtjenester, har P3 Guld en større berettigelse end nogen sinde før, fordi vi her særligt dyrker og hylder den danske talentmasse og giver stjerneskuddene i dansk musik, den opmærksomhed, de fortjener. I DR er vi meget bevidste om, at DR spiller en stor rolle i Danmarks musikalske økosystem. Derfor har P3 Guld også gennem nu 20 år haft en vigtig rolle ved at pege på nogle af de kommende store navne og spille deres musik. Og det er en rolle, vi agter at fortsætte med at have, siger han.

På DR1 kan showet ses på lørdag klokken 21.00, og samme dag er P3 Guld også at finde på DRTV. Derudover kan P3 Guld allerede fra tirsdag aften høres på DR Lyd.

FacebookTwitter