(Foto: Kirsten Ellebæk)

Så er 'Karrierekanonen 2022' fyret af: Her er vinderne

I 20 år har DR nu sat spotlyset på unge, fremadstormende danske musikere med 'Karrierekanonen'. Tirsdag blev årets finale holdt i DR Koncerthuset. Se billeder fra aftenen her.

 • I nu 20 år har DR været med til at fyre unge og fremadstormende musikalske talenter ud af 'Karrierekanonen' - et projekt, som også Bandakademiet er med i. Tirsdag aften blev årets finale holdt i DR Koncerthuset, og her blev det USSEL (til venstre) og Dillistone, der løb med sejren og dermed kan kalde sig vindere af Karrierekanonen 2022. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  1 / 9
 • Hvert år udvælger Karrierekanonens jury 10 navne med et særligt talent, som har uploadet musik til dr.dk/kanon. I alt fem nåede til finalen, som USSEL (Emil Baadsgaard) her gik sejrrigt ud af - sammen med den anden vinder, Dillistone. USSEL blander både pop, rock og hiphop med danske tekster om ungdommen, kærligheden, og om at have det ene ben i hjembyen Sønderborg og det andet i storbyen. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  2 / 9
 • Dillistone var den anden vinder, og han og USSEL følger blandt andet i fodsporene fra eksempelvis Minds of 99, Marie Key, Katinka og Marcus.waw, som er blandt de tidligere vindere, som i dag har godt gang i karrieren. Dillistone hedder Morten Aamodt på breve fra kommunen, og han har spillet musik og været DJ, siden han var teenager. I dag er Morten Aamodt 28 år. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  3 / 9
 • En del af det at vinde er, at man bliver spillet flittigt på P3 og P6 Beat. Men en væsentlig del er også det skræddersyede talentudviklingsforløb, der følger med sejren. Her sætter kunstnerne - sammen med Bandakademiet - nogle konkrete mål at arbejde henimod, ligesom man også kommer på en efterskoleturné og lærer mere om at begå sig i den musikalske verden. Marcus.waw, der sejrede sidste år, har blandt andre været igennem forløbet, og han var også på scenen ved årets finale, som blev sendt direkte på P3. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  4 / 9
 • Det samme var sidste års vinder - Pil, der hedder Pil Kalinka Nygaard Jeppesen. Hun har også været gennem det skræddersyede karriereudviklingsforløb og haft en del at se til siden sidste års sejr. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  5 / 9
 • Inden juryen, der består af seks repræsentanter fra DR's P3, Bandakademiet og den danske musikbranche, kunne træffe den svære afgørelse, havde alle årets fem finalister givet den fuld gas på scenen. Her er det Sofie1998, som blandede genrerne godt og grundigt. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  6 / 9
 • YUMA optrådte for første gang nogen sinde ved Karrierekanonens semifinale for et par måneder siden, og tirsdag aften gjorde de det igen i finalen. YUMA består af Yasmin og Maria Winther. De ses her sammen med percussionisten i YUMA, Simona Abdallah (i midten). (Foto: Kirsten Ellebæk)
  7 / 9
 • The Jerryz var den sidste af de fem finalister i årets Karrierekanonen. Bandet består af de to barndomsvenner Hans Oscar Mittet og Thomas Jonassen, der indtog scenen med stor energi. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  8 / 9
 • USSEL og Dillistone sejrede i Karrierekanonen 2022 foran 1268 andre kunstnere, der i alt har uploadet 3.055 sange til dr.dk/kanon i årets løb. På dr.dk/karrierekanonen kan du læse mere om årets semifinale og finale. (Foto: Kirsten Ellebæk)
  9 / 9