Sådan dækker DR Tour de France i år

Seerne får det bedste fra årets største cykelbegivenhed på DR1, når 'AftenTour 2014' går bag om dagens etape i Tour de France. På P3 kan man opleve det hele direkte.

Anders Hagen, Jacob Panum, Henrik Fallesen og Signe Amtoft. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Allerede en uge før det sidste slutfløjt i VM har lydt, kan seerne fra lørdag den 5. juli glæde sig til det næste store sportsfix: 'AftenTour 2014' på DR1 sender hver aften klokken 21.00 og byder på tre ugers Tour de France med landeveje, bjergetaper, asfalt og cykelolie i det franske landskab.

I år kan man se frem til fyldige resuméer af dagens etape og reaktioner fra de danske deltagere og udenlandske stjerner. Søren Reedtz er vært og følger hele karavanen fra by til by, hvor han og resten af DR Sportens tourhold slår studie op på et nyt sted hver aften. Her interviewer han alt fra sportsdirektører, ryttere, holdejere, kokke, mekanikere til internationale stjerner, som giver deres udlægning af udfordringerne i cykelløbet.

Britiske bakker, belgiske brosten, bjerge og boulevarder

Det har længe været kendt, at Tour de France begynder i den nordengelske by Leeds den 5. juli, hvorefter løbet fortsætter i Yorkshire-egnen dagen efter. Det er første gang, at Tour de France rejser så langt nord på, hvor de efter tredje etape flyver til Frankrig.

Men det er også værd at bemærke, at rytterne skal udfordres af brostenene, som vi kender fra klassikeren Paris-Roubaix. På 5. etape kører de fra Ypres til Arenberg Porte du Hainaut og passerer ca. 15 kilometer med brosten fordelt over ni stykker. Der var senest brosten på Tour-programmet i 2010. Det blev skæbnesvangert for Fränk Schleck, som styrtede og udgik.

Fem af etaperne slutter på en bjergtop, hvor favoritterne skal udfordre hinanden på La Planche des Belles Filles, Chamrousse, Risoul, St Lary Soulan og Hautacam, som er fjerdesidste målby. Rytterne skal kun ud på én enkeltstart - på næstsidste etape. Den er flad, men til gengæld 54 kilometer lang fra Bergerac til Perigueux. I alt skal rytterne ud på 3656 kilometer.

Lyden af den gule trøje

På radio vil 'Touren på P3' hver dag klokken 14.00-18.00 sikre det helt rette mix af direkte cykelløb, musik og skæve indfald. I studiet sidder Jacob Panum og Signe Amtoft, der   – udover løbet – også vil følge Tinkoff-Saxo tæt. Det tidligere danske hold er nu ejet af den russiske rigmand Oleg Tinkov, som Touren på P3 har et særligt godt øje til.

Hver dag under hele løbet får lytterne en fyldestgørende dækning af samtlige etaper. Det sker med løbende gennemstillinger til Henrik Fallesen, der med vanlig indlevelse får lytterne til at føle, at de selv er til stede.

Tour på nettet

Endelig dækker DR Sporten Tour de France på www.dr.dk/sporten, der liveopdaterer alle etaper, så man kan følge med ude i sommerlandet, på stranden eller i sommerhuset.   Løbet bliver hele tiden opdateret, præstationer og resultater analyseret, og der er masser af reaktioner fra både de danske ryttere og internationale stjerner.

Så uanset om man er på ferie, maler carport eller er på arbejde, kan man følge Tour de France på DR – lige fra prologen og helt frem til Champs Elysees.

Facebook
Twitter