Sådan finder du ud af, om din DAB-radio er klar til DAB+

Tre hurtige bud på, hvordan du finder ud af, om du er klar til overgangen til DAB+.

(Foto: mereradio.dk)

Guide: Sådan finder du ud af, om din DAB-radio er klar til DAB+

1. Hvordan ved du, om du hører DAB-radio?

Første skridt på vejen er at finde ud af, om din radio er en DAB-radio. Det gør du ved at kigge efter, om der står DAB på din radio. Fremgår det ikke, kan du kigge i radioens brugermanual. Står der DAB+ på din DAB-radio, eller er den købt i 2012 eller senere, kan du gå ud fra, at radioen kan modtage DAB+.

Husk, at selvom du kan modtage DAB+, skal du genindstille din radio den 1. oktober, så du kan modtage de nye kanaler, når formatet skifter. Hvis du har problemer med at genindstille din DAB-radio, kan du tjekke mereradio.dk, hvor du kan finde yderligere hjælp til dette under ”spørgsmål og svar”.

2. Hvordan finder du ud af, om du kan modtage DAB+?

Står der ikke DAB+ på din radio, eller er din DAB-radio købt før 2012, kan du tage DAB+-testen:

Først skal du genindstille din DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i fem-syv sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer. Hvis du har problemer, kan du kigge i din manual eller kontakte forhandleren, hvor du har købt din DAB-radio.

Hvis du herefter kan finde og høre DRs regionale P4-kanaler på din DAB-radio, lytter du allerede til DAB+. Disse kanaler kan nemlig kun høres på en DAB-radio, der kan modtage DAB+.

Hvis du har problemer med at genindstille din DAB-radio, kan du tjekke mereradio.dk, hvor du kan finde yderligere hjælp til dette under ”spørgsmål og svar”.

3. Hvad gør du, hvis du ikke kan høre DAB+?

Hvis din DAB-radio ikke kan modtage DAB+, kan du ikke høre DAB-radio efter 1. oktober på din gamle radio.

DAB+-radio er dog blot en af flere måder, du kan lytte til digital radio på. Du kan sikre, at du kan lytte til digital radio efter 1. oktober ved at benytte en af følgende muligheder:

  • På en ny DAB+-radio

  • På din computer via internettet

  • På din smartphone eller tablet – enten i din browser eller via apps

  • På dit tv – på nogle tv kan man også lytte til digital radio, men det afhænger af dit tv og din tv-udbyder

Læs mere om forskellige måder, du kan lytte til digital radio i denne brugerguide.

Husk at genindstille din radio

Selvom du er klar til DAB+, skal du alligevel genindstille din radio efter 1. oktober for at lytte til DAB-radio. Du genindstiller din radio ved at trykke på autotune/scan eller lignende i fem-syv sekunder. Radioen skal herefter gå i gang med at scanne sendenettet for informationer og genindstiller så sig selv med de nye informationer. Hvis du har problemer, skal du kigge i din manual eller kontakte forhandleren, hvor du har købt din DAB-radio.

Man kan læse mere om DAB+ og mulighederne med digital radio på mereradio.dk.