Saga fra ’Broen’ sætter sin Porsche til salg

Den dansk-svenske serie er slut, og derfor bliver Saga Noréns bil nu solgt på velgørenhedsauktion.

Saga – spillet af Sofia Helin – sammen med den Porsche, som nu bliver solgt på auktion. (Foto: © Carolina Romare)

Den dansk-svenske serie ’Broen’ er slut, og derfor har hovedrolleindehaveren Saga Norén ikke længere brug for sin ikoniske Porsche 911S fra 1977.

Det grønne køretøj bliver derfor nu sat til salg til velgørenhed, og hvad bilen kan indbringe vil vise sig fredag den 13. juli, når der er mulighed for at købe den på Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood i England. Her vil skuespilleren Sofia Helin – der spillede Saga Norén – i alle seriens fire sæsoner fra 2011 til 2018 også selv være tilstede.

Indtægterne fra salget skænker Filmlance International og Nimbus Film, som har produceret ’Broen’ i samarbejde med blandt andre DR og svenske SVT, til den internationale organisation WaterAid, som arbejder for en verden, hvor alle mennesker har adgang til rent vand og sanitet.

Er også TV-historie

”Sagas Porsche er ikke bare en stor del af mit eget skuespillerliv – den er også blevet en del af TV-historien. Det glæder mig meget at denne ikoniske bil også kan gøre nytte efter tv-optagelserne af ’Broen’,” siger Sofia Helin, der selv er ambassadør for WaterAid.

’Broen’ har været vist i en lang række lande verden over, og der er også lavet flere genindspilninger af serien – for eksempel hvor handlingen foregår mellem USA og Mexico, Rusland og Estland og Storbritannien/Frankrig.