Sanne Salomonsen bliver ’X Factor’-dommer

Thomas Blachman og Remee får selskab af en af dansk musiks absolut største stjerner og personligheder i den nye 'X Factor'-sæson. ”Jeg troede, jeg havde prøvet alt – men så kom 'X Factor',” udtaler den nyslåede dommer, Sanne Salomonsen.

Thomas Blachman og Remee er gengangere som X Factor-dommere. I år får de selskab af hele Danmarks rock-mama, Sanne Salomonsen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

”Det er fantastisk. Det er stort. Det er en fed udfordring. Og jeg glæder mig helt vildt.”

Sådan lyder meldingen fra Sanne Salomonsen, som hermed officielt kan kalde sig Danmarks nye 'X Factor'-dommer. Hun vil gøre de to garvede herrer Thomas Blachman og Remee selskab i den nye sæson af Danmarks mest populære underholdningsprogram.

”De er cool og superdygtige, og jeg ser frem til et spændende samarbejde med dem,” udtaler hun om sine meddommere. Hun er desuden fuld af forventningsglæde i forhold til arbejdet med deltagerne:

”Jeg vil gøre mit allerbedste. Det bliver en fest at se dem vokse og udvikle sig.”

Rockmama – men også popmama

Den 61-årige sangerinde er kendt og elsket som hele Danmarks "rockmama". I 'X Factor' må hun dog forventes at sidde overfor deltagere, der kaster sig ud i mange andre genrer end rocken. Det intimiderer hende imidlertid ikke spor:

”Jeg er også en popmama – jeg kan det hele.”

Sanne Salomonsen debuterede med sin første soloplade i 1973 og har siden da udgivet mere end 30 album – som solist og sammen med blandt andre Sneakers, Anne Linnet Band og Cowgirls.

I 2006 blev hun på tragisk vis ramt af en blodprop i hjernen, men hun vendte i 2009 stærkt tilbage med albummet 'Unico', der rummede megahittet Taxa. Siden da har hun udsendt tre yderligere album – senest i maj i år, da 'Baby Blue' udkom. Det næste trekvarte år kommer imidlertid til at rumme helt nye og spændende udfordringer for Salomonsen:

”Jeg troede, jeg havde prøvet alt – men så kom 'X Factor'.”

Sanne har den energi, som Blachman har længstes efter

Begejstringen for valget af Salomonsen som dommer er stor i resten af 'X Factor'-lejren.

”Hun er jo en legende, og jeg forventer at hun har 100 procent styr på, hvordan deltagerne kan hjælpes med at komme ud over scenekanten,” udtaler Remee.

Thomas Blachman italesætter også sin begejstring:

”Sanne Salomonsen er den mest veltalende, velargumenterede, velmenende og kærlighedsfulde kvinde, jeg nogensinde har siddet ved siden af. Hun formidler en erfaring, der sprudler af liv og dybe betragtninger,” forklarer han og fortsætter:

”Jeg har længtes efter denne energi, som åbenlyst sætter ild under vandet, indtil det koger af vellyst – for så i denne temperatur at lade formidlingens kunst vise sin gejst. Sikke en gave. Jeg glæder mig, og mit arbejde vil kun blive lettere, morsommere og mere givende for mig selv.”

Højt respekteret navn i musikbranchen

Vært Sofie Linde bemærker Sanne Salomonsens anciennitet i den danske musikbranche, hvor hun er et højt respekteret navn. Hun fortæller videre:

”Hun virker som en lady med spræl i, og jeg glæder mig meget til at lære hende bedre at kende. Det er jo også ret sejt, at alderspræsidenten i dommertrioen er en kvinde – det kan være, at det kan ruske lidt op i drengene.”

DRs underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, har ét ord, der opsummerer hans syn på kapringen af Sanne Salomonsen til 'X Factor':

”Det er et scoop. Intet mindre. Jeg glæder mig som et lille barn til at opleve Sannes enorme ekspertise og medmenneskelige varme i 'X Factor'-sammenhæng. Det bliver med garanti både indsigtsfuldt, underholdende og rørende – alt det, som 'X Factor' er, når det er allerbedst.”

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter