Sara Bro skal være vært på 'Tværs'

Mens Sara Bovin er på barsel, bliver Sara Bro vært på ungdomsprogrammet 'Tværs'.

Fra næste uge går den nuværende 'Tværs'-vært Sara Bovin (tv.) på barsel. Bovins afløser på P3-programmet bliver Sara Bro (th.). (Foto: © Emma Kristine Sylvest Ishøy)

Inden længe er der ny vært på radioprogrammet 'Tværs', hvor mange unge i gennem tiden har fået luft for tvivl, usikkerheder og de store og små udfordringer, man kommer ud for, når man lige har taget hul på voksenlivet.

Fra næste uge - uge 43 - bliver Sara Bro nemlig vært på det legendariske P3-program 'Tværs', mens den nuværende 'Tværs'-vært Sara Bovin er på barsel.

Historisk program

'Tværs' er et program med en lang historik, og når Sara Bro overtager mikrofonen, stiller hun sig på skuldrene af store personligheder.

Tine Bryld var i mere end 35 år den både myndige og beroligende stemme i programmet, der har kørt siden 1972. Senest er det journalist og psykoterapeut Sara Bovin, der har lyttet og vejledt unge - et arbejde, hun modtog DR’s Krygerpris for i december sidste år.

- Jeg glæder mig vildt meget, siger Sara Bro om udsigten til at skulle afløse 'Tværs'-værten Sara Bovin , der fra uge 43 går på barsel. (Foto: © Emma Kristine Sylvest Ishøy)

Det er derfor en ydmyg men spændt vikar, der står klar:

- Jeg har selv lyttet rigtig meget til 'Tværs', lige siden Tine Bryld var vært, og det blev sendt i ungdomsprogrammet 'P4 i P1'. Jeg kan stadig høre hendes stemme for mig, fordi hun sagde nogle ret vilde ting, og altid var på de unges side. Sara har totalt udfyldt pladsen efter hende, og er en meget respekteret vært, så det er med ærefrygt, jeg overtager - men jeg glæder mig vildt meget, fortæller Sara Bro.

'Tværs' faste vært Sara Bovin er helt tryg ved at overlade programmet til Sara Bro, mens hun er på barsel:

- Sara er den helt rigtige vikar. Hun har jo lavet ungdomsradio og -TV i over 20 år, så lytterne er i gode hænder, siger Sara Bovin.

Programmets kommende vært, Sara Bro, begyndte som radiovært i 'Børneradio' på P3 i 1995 og har siden lavet mange forskellige børne- og ungdomsprogrammer på både radio og TV. Hun var blandt andet vært for brevkasseprogrammet 'Hjerteflimmer' på DR1, hvor teenagere kunne skrive ind og få hjælp med kærlighedsproblemer og senest på P3, hvor hun i programmet 'Sara Bro redder hele verden' hjalp P3’s lyttere med store og små problemer.

Mere end et radioprogram

Flere end 15.000 mennesker har siden begyndelsen ringet til 'Tværs' for at få hjælp. I dag er 'Tværs' dog meget mere end et radioprogram. Det er en blæksprutte, hvis arme rækker ud til unge på langt flere platforme. I dag kan du møde 'Tværs' som podcast, i onlinefællesskabet 'Tværs – du er ikke alene' på Facebook, i DR3-dokumentarer, på Instagram og i en lang række artikler på dr.dk

- 'Tværs' er et fællesskab fuld af historier, oplevelser og følelser de unge kan spejle sig i og mærke, at de ikke er alene. Her kan man stille alle de pinlige spørgsmål og være åben omkring at noget er svært. Hvis man oplever nederlag eller gennemgår en krise, kan følelsen af ensomhed overmande en. Særligt som ung. Derfor er 'Tværs'' budskab: 'Du er ikke alene' stadig relevant i dag, fortæller redaktør Karen Straarup.