(Foto: © Anders Ekström)

Se billederne: DR i Aarhus bød tusindvis af gæster indenfor

Flere tusinde mennesker fra hele landet dukkede op, da DR i Aarhus holdt Åbent Hus lørdag. Her kan du se billeder fra den stemningsfulde dag.

Allerede en time før åbningen stod de første besøgende parat til, at DR i Aarhus lørdag klokken 10.00 åbnede til et slaraffenland af oplevelser for alle aldre. Gennem hele dagen var der nysgerrige blikke, store smil og godt fyldt af glade gæster på de snørklede gange på Olof Palmes Allé i Aarhus N.

Udenfor var der skyfri himmel, bålhygge og en direkte vejrudsendelse, mens fadølsanlægget og juicebrikker holdt tørsten fra døren.

Et talstærkt hold af DR-medarbejdere var mødt op for at give gæsterne et indblik i kulissen og bagom-arbejdsprocesserne, og der blev dagen igennem fortalt om alskens indhold fra Frank Erichsens Kastaniegaarden til 'Nak & Æd's køkkenbord, om livet som nyhedsvært og Anders Lund Madsens arbejde med døden i programserien 'På tirsdag skal jeg dø'.

 • Forrest i køen til DR i Aarhus stod tvillingerne Inge og Inga fra Hadsten og Sabro. De havde stået klar siden klokken 09.00 og glædede sig allermest til at komme ind og hilse på Thomas Schmidt Nørgaard og Bente Hansen, der er morgenværter på P4 Østjylland. Tvillingerne er nemlig faste lyttere og nyder den rare morgenstemning værterne bringer i programmet. (Foto: © Anders Ekström)
  1 / 13
 • I den lange kø havde Hugo på fire frit udsyn fra far Jeppes skuldre. De to havde sammen med deres nabo Claus, taget turen til DR i Aarhus. Alle tre er store 'Nak og Æd'-fans og havde derfor taget spækbrætter med for at få det 'Nak og Æd'-brændemærket - og selvfølgelig møde Jørgen Skouboe fra programmet. (Foto: © Anders Ekström)
  2 / 13
 • Miriam Nejsum, projektleder på Åbent Hus-arrangementet, havde glædet sig meget til at vise DR i Aarhus frem. Senest dørene blev åbnet i 2019, dukkede cirka 9.000 gæster op, og forventningerne til dette års arrangement var også store. (Foto: © Anders Ekström)
  3 / 13
 • Dagens helt store trækplaster var Jørgen Skouboe fra 'Nak & Æd'. Blandt bålfade og brænde kunne interesserede få brændt programmets logo på medbragte spækbrætter, tage selfies og få autografer. (Foto: © Anders Ekström)
  4 / 13
 • I Studie 1 kunne store og små lære koreografien, og ved siden af var en biograf gjort klar til snigpremiere på første afsnit af sæson 2 af den populære DR Ultra-serie 'Mabinooz'. (Foto: © Anders Ekström)
  5 / 13
 • 'Carmen Curlers' havde indbudt til et smugkig på den kommende sæson 2. Her var manuskriptforfatter Mette Heeno og skuespiller Maria Rossing (seriens 'Birthe') mødt op for at fortælle om deres arbejde med serien. De var begge meget begejstrede for det store fremmøde og mange gode spørgsmål. (Foto: © Anders Ekström)
  6 / 13
 • I kontrolrummet var tv-producer Rasmus Møller Lauritsen dagens læremester, og han havde blandt andre 10-årige Marius fra Søften i lære. (Foto: © Anders Ekström)
  7 / 13
 • Den store monteringshal duftede dagen igennem sødt af vanilje, og de mange fremmødte kunne da også deltage i 'Den hemmelige udfordring', hvor man sammen med deltagerne fra 'Den store Juniorbagedyst' skulle pynte vaniljemuffins på tid. (Foto: © Anders Ekström)
  8 / 13
 • I DR i Aarhus' mindste studie var 'Ultra Nyt's spritnye vært, Solaf Masoud, at finde. Denne lørdag var kun anden gang, hun skulle møde seerne i øjenhøjde, og der blev taget en masse billeder. Her ses hun med veninderne Maren på otte (t.v.) og Emilie på ni (t.h.) fra Aarhus, der er 'megafans' og gerne ser 'Ultra Nyt' hver dag. (Foto: © Anders Ekström)
  9 / 13
 • Udenfor havde DR Vejret parkeret vejrbilen for at sende lørdagens udsendelse - hvilket endda var første gang, at vejrvært Anders Lysholm (tv.) skulle sende direkte fra vejrbilen. (Foto: © Anders Ekström)
  10 / 13
 • DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn var mødt op for at fortælle om DR's arbejde med 'Danskere i verden'. Her var hun i samtale med programmernes vært og international korrespondent, Stéphanie Surrugue og redaktør Anne Bluhme. (Foto: © Anders Ekström)
  11 / 13
 • Studie 11 var i dagens anledning lavet om til 'Kreabix', hvor Ramasjang-værten Emma hjalp med at lave 'superkrigere' ud af børnenes medbragte mælkekartoner. Her ses hun sammen med de tre veninder Nora, Fillippa og Ellen. (Foto: © Anders Ekström)
  12 / 13
 • Klokken 15.00 sagde DR i Aarhus pænt farvel til de sidste gæster. Dagen bød på besøg fra hele 4.317 glade gæster fra hele landet. Efter en kort pause var det oprydningstid og Carsten Reinholdt (t.v.) og Kim Beck Justesen (t.h.) fra Rekvisitten, måtte bruge både stiger og muller efter deres afholdte skattejagt for børn - så der igen kom orden i kulissen. (Foto: © Anders Ekström)
  13 / 13