(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Se billederne: P3's guldaften blev allermest gylden for Lamin

Torsdag aften blev P3 Guld holdt for 21. gang. Her kan du se billeder fra aftenen, som du også kan opleve på DRTV fra fredag og på DR1 søndag aften.

 • Drew Sycamore løb med 'P3 Prisen' sidste år, og det blev hende, der indledte P3 Guld 2022, da showet torsdag aften løb af stablen i DR Koncerthuset og direkte på P3. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  1 / 19
 • DR har fejret den musikalske, danske talentmasse ved P3 Guld siden 2001, og i år var det P3's Andrew Moyo, der var vært for den store aften. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  2 / 19
 • En række af P3's lyttere var mødt op for at fejre dansk musiks talenter. Billedet er fra foyeren i DR Koncerthuset, inden showet gik i gang. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  3 / 19
 • P3's lyttere kunne også være med hjemmefra, da kanalen varmede op til showet i to timer. Her var det Anders Ugilt og Nynne Givskov, der stod for opvarmningen, som blev sendt fra DR Koncerthusets foyer. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  4 / 19
 • Allerede mens gæsterne ankom, var der musik i DR Koncerthusets foyer. Her spillede årets to vindere af DR's 'Karrierekanonen'. Her er det Dillistone, der er på scenen. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  5 / 19
 • Og her er det USSEL - den anden karrierekanon-vinder, der er trukket i moonboots og giver den gas. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  6 / 19
 • Normalt er der rød løber til premierer og store koncerter, men ved P3 Guld var der selvfølgelig 'gylden løber'. Her er det en række af P3's medarbejdere og værter, der har gjort deres entré på den. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  7 / 19
 • Maria Fantino og Christian Bonde fra P3's 'Curlingklubben' havde formentlig fået hjælp af DR's kostumeafdeling, da de stod for uddelingen af den første pris til 'P3 Lytterhittet'. I den seneste tid har P3's lyttere kunnet vælge imellem, om det skulle være D1MA. Jada, Andreas Odbjerg, Tobias Rahim eller Blæst, der skulle have den. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  8 / 19
 • Prisen for 'P3 Lytterhittet' gik til Blæst, og det betød, at der blev serveret 'Juice' på scenen - titlen på deres ørehænger fra musikåret. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  9 / 19
 • Vært Andrew Moyo sørgede bogstaveligt talt for, at kanonen blev fyret af i aftenens løb fra scenen. Ud af den kom der ikke mindst P3-merchandise til de mange fans af kanalen i Koncertsalen. (Foto: © Christian Larsen, DR Koncerthuset)
  10 / 19
 • Zar Paulo havde både chancen for at få prisen som 'P3 Talentet' og 'P3 Lytterhittet'. De måtte godt nok gå hjem uden statuetter, men i stedet fik publikum nummeret 'Stop Believing' fra dem. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  11 / 19
 • En sanger, der kom som en overraskelse for de fleste på scenen, var Søren Huss, der - i fællesskab med Katrine Muff - bød på Saybia-nummeret 'The Second You Sleep'. Forsanger Søren Huss og Saybia var de allerførste, der fik P3 Prisen tilbage i december 2001, da det første P3 Guld-show blev holdt i Falkoner Salen på Frederiksberg. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  12 / 19
 • Dopha spillede sit nye nummer 'Frenemies' til P3 Guld, hvor hun også var nomineret som 'P3 Talentet'. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  13 / 19
 • Prisen til 'P3 Talentet' endte nu hos rapperen Lamin fra Brønshøj med efternavnene Nørlem Samba. Han er lige nu aktuel med nummeret 'Gode dage, gode drinks', som han også sang ved showet. For første gang nogen sinde har DR i år valgt, at hele hovedgevinsten på 100.000 kroner skal gå til netop 'P3 Talentet', så man må sige Lamin fik en gylden aften. I motiveringen fra P3 Gulds jury, som sangeren Benjamin Hav læste op, hed det blandt andet: 'Lamin er sulten på, hvor meget man egentlig kan proppe ned i gryden. Når vi løfter på låget, er der klub-bangers, sensuel afrobeat, eftertænksomme rap-ballader og benhårde bars. Lamin kapsler lyden af ungdom anno 2022 ind, og det føles som om, han kan det hele lige nu - og lige godt. Det hedder genre-beherskelse. Lamin rummer alvor og tvivl, når han kigger ind i sig selv, for så øjeblikket efter og med et kæmpe glimt i øjnene at sætte ild i til festen.' (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  14 / 19
 • Det var sangeren Tobias Rahim, der løb med P3 Gulds store pris, 'P3 Prisen', da den blev uddelt henimod slutningen af showet. Noget overraskende var Tobias Rahim ikke selv til stede. Efter prøverne på P3 Guld fik han et angstanfald, og han valgte derfor at passe på sig selv derhjemme. I stedet modtog Tobias Rahims producer, Arto Eriksen, prisen på sangerens vegne. I DR's motivering hed det blandt andet, at 'det sker meget sjældent i dansk musik, at vi oplever så massivt et gennembrud med så bred en appel'...'Tobias Rahim er pop, punk, country og reggaeton. Han er genre- og grænseløs', hed det blandt andet. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  15 / 19
 • Selv om Tobias Rahim ikke kunne være på scenen for at synge 'Når Mænd Græder', som det var planen, blev nummeret fremført alligevel. Det blev det af Tobias Rahims korsanger Zaina Jouret Segujja, mens Arto Eriksen ledsagede på klaver. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  16 / 19
 • I anledning af at P3 Prisen går til Tobias Rahim i 2022 har P3's musikansvarlige, Mathias Buch Jensen, lavet podcasten 'Musikchefen Special - Tobias Rahim-inteview', som nu kan høres i DR Lyd under 'Musikchefen'-feedet. (© P3 Guld)
  17 / 19
 • I podcasten fortæller Tobias Rahim om et år, der meget hurtigt har gjort ham til øjeblikkets store danske popstjerne. Rahim fortæller også om at tage et oprør med frygten, om at blive ramt af paranoia og angst - og samtidig føle sig bade i kærlighed. (Foto: © PR-Foto)
  18 / 19
 • P3 Guld-showet ligger allerede på DR Lyd nu, og det kan ses på DRTV fra fredag den 23. september klokken 18.00 og på DR1 søndag den 25. september klokken 20.00. Her er det alle årets vindere: Blæst, Lamin og Arto Eriksen (nummer to fra venstre), som modtog P3 Prisen på vegne af Tobias Rahim. (Foto: © Agnete Schlichtkrull)
  19 / 19