SE DET HER: Regeringens medieudspil er kommet

Den statslige finansiering af DR reduceres med 20 procent, og DRs indhold skal i større grad være tilgængeligt på andre mediers platforme mod betaling.

I TV-Continuity bliver alle DRs programmer afviklet. På store skærme i et mørkt rum midt i DR Byen kan producerne holde øje med, at alle programmerne kører, som de skal. (Foto: Julie Mørkeberg)

Torsdag eftermiddag – umiddelbart før deadline på DRs nyhedsbrev – præsenterede kulturminister Mette Bock (LA) regeringens samlede medieudspil ’Nye medier, nye vaner, nye tider’, som de politiske partier skal forhandle om i de kommende måneder.

Som noget nyt kommer medieaftalen fremover til at gælde fem år – mod fire i dag. Aftalen kommer til at omfatte både public service-medier og private medier, og den vil blive evalueret undervejs.

Som allerede besluttet for et par uger siden bliver DRs budget reduceret med 20 procent med en fem-årig indfasning, der starter i 2019.

Blandt de øvrige forslag i udspillet er, at DRs indhold fremover i større grad skal være tilgængeligt på andre mediers platforme mod betaling, og at DR skal samarbejde med private medier om en fælles app til børne- og unge-indhold.

For at fremskynde overgangen til digital radio – og skabe et større radioudbud og øget mangfoldighed, som det hedder fra Kulturministeriets side, vil FM-båndet også blive lukket senest i 2021.

DR2 tager mediedebatten

’Debatten’ på DR2 torsdag aften klokken 20.00 tager debatten om regeringens medieudspil, og både kulturminister Mette Bock og DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn er blandt gæsterne.

Se regeringens samlede medieudspil

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk