Se ’Fællessang’-studiet blive bygget på blot fire dage

På få dage byggede snedkere, sceneteknikere, lysdesignere, rekvisitører, riggere, lys- og skærmmontører og scenografer 'Fællessang'-studiet fra bunden. Se hvordan i videoen her.

Katrine Muff og Jakob Fauerby havde besøg af Birthe Kjær i første program. Inden da var et stort arbejde i gang for at få studiet klar på fire dage.

Forrige fredag var der premiere på DR’s nye ’Fællessang’-format. I ugen op til havde adskillige medarbejdere og faggrupper i DR arbejdet på højtryk for at kunne byde velkommen i de nye rammer. På kun fire dage byggede snedkere, sceneteknikere, lysdesignere, rekvisitører, riggere, lys- og skærmmontører og scenografer sammen studiet fra bunden.

Studiet er særligt, fordi det består af to forskellige modus: en koncertsituation, hvor danske artister optræder med deres orkester, samt en mere intim jazzklubstemning, hvor de 120 publikummer og pianoet, i studiets midte, er i centrum.

Vi har trykket på fast-forward-knappen, så du på videoen i denne artikel kan se, hvordan de fire dage i DR Byens Studie 5 forløb, da studiet blev skabt.

Tekst og video er produceret af Anette Kvist Krøigaard Sorner, Juliane Ellegaard Kruse og Daniel Gregersen (film og klip).