Se hvad Europa-Parlamentet bestemmer hjemme hos dig

Via det interaktive netsted ’EU i dit hjem’ og kandidattesten på dr.dk kan alle blive klogere på kandidaterne den 25. maj og på Europa-Parlamentets indflydelse på vores hverdag.

EU i dit hjem

Europa-Parlamentet har stor indflydelse på vores hverdag. Det fremgår af det interaktive netsted 'EU i dit hjem' på dr.dk, hvor du kan klikke dig ind og få et grafisk overblik over, hvilken indflydelse, EU har på en almindelig dansk husstand.

I 'EU i dit hjem' kan du gå på opdagelse i husets værelser. Her opdager du for eksempel, at Europa-Parlamentet har bestemt, hvor sikre kondomer er, om der er GMO (genetisk modificerede organismer) i din honning, eller om din makeup er testet på forsøgsdyr.

I hvert rum har DR placeret en række ting, som du kender fra din hverdag. Det kan for eksempel være en tomat i køkkenet, toiletkummen på badeværelset eller en bamse på børneværelset. Hver ting fortæller en historie, som Europa-Parlamentet har haft indflydelse på.

"Europa-Parlamentets beslutninger har indflydelse på befolkningens hverdag, selvom EU for mange mennesker kan virke lidt fjernt. Med 'EU i dit hjem' vil vi gøre EU nærværende for befolkningen og gøre det meget tydeligt for den enkelte, hvor mange ting i vores hverdag, EU har indflydelse på. Lige fra tandpasta til børnenes legetøj "siger redaktionschef for dr.dk Christian Lindhardt.

Hvilken kandidat er du mest enig med?

Dr.dk har tilrettelagt en massiv dækning af EP-valget, som blandt andet bygger på erfaringerne fra kommunalvalget sidste år. Blandt andet derfor genopliver dr.dk Kandidattesten, som ved sidste kommunalvalg blev taget to en halv million gange. Kandidattesten giver dig en indikation af, hvad valget handler om og hvilke kandidater, du er mest enig eller uenig med. Hver kandidat får desuden en profilside på dr.dk med uddybning af kandidatens holdninger og mulighed for, at du kan følge med i vedkommendes aktiviteter på sociale medier.

"Vores ambition er, at danskerne skal træffe deres valg på et oplyst grundlag den 25. maj. Det skal EU i dit hjem, kandidaternes profilsider, kandidattesten og hele vores journalistiske dækning bidrage til." siger Christian Lindhardt.

Facebook
Twitter