SE TRAILER: DR1 er klar med ny dramaserie efter ’Arvingerne’

Den europæisk producerede krimiserie 'The Team' med Lars Mikkelsen i en af de tre hovedroller kommer otte søndage på DR1.

Den europæisk producerede krimiserie 'The Team' med Lars Mikkelsen i en af de tre hovedroller kommer otte søndage på DR1. Den danske titel er 'Mord uden grænser' og holdet bag denne serie er præget af mange danske navne fra tidligere DR-dramaproduktioner.

Mai Brostrøm og Peter Thorsboe er hovedforfattere, og Kathrine Windfeld er konceptuerende instruktør. Derudover står Søren Gam og Knirke Madelung for production design og art direction.

'Mord uden grænser' er på otte afsnit og sendes første gang søndag den 22. februar klokken 20.00.

Menneskehandel, tvangsprostitution, moderne slaveri, pengevask, skattesvindel - statistikkerne over organiseret kriminalitet i Europa er svimlende. For nogle få år siden indledtes en ny æra i europæisk politiarbejde, da de fleste europæiske lande underskrev en samarbejdsaftale om at forebygge og bekæmpe international kriminalitet ved at etablere små og fleksible politienheder på tværs af grænserne, såkaldte 'Joint Investigation Teams' (JIT). Disse hold kan operere hurtigt og ubureaukratisk og har bemyndigelse til at overtage og lede efterforskninger.

Optrevler skruppelløs kriminel organisation

I 'Mord uden grænser' fortælles historien om et af disse europæiske JIT's, som består af Harald Bjørn (Lars Mikkelsen) fra Danmark, Jackie Mueller (Jasmin Gerat) fra Tyskland og Alicia Verbeek (Veerle Beatens) fra Belgien, mens de optrevler en skruppelløs kriminel organisation i Europa. Deres arbejde er ikke uden personlige omkostninger. Der rippes op i gamle sår.  Nye sår tilføjes. I deres efterforskning står de ofte og stirrer ned i en afgrund af død og ødelæggelse. Men det er også der, de finder sandheden. Og deres venskab.

En kvinde findes myrdet i København. Hun er skudt gennem venstre øje, og en af hendes fingre er skåret af.  Blot få timer senere findes to andre kvinder myrdet i Antwerpen og Berlin. Igen - skudt gennem venstre øje og med en finger skåret af.

For Harald, Jackie og Alicia bliver den belgiske journalist Jean Louis Poquelin (Carlos Leal) hovedmistænkt, da han besøgte alle tre ofre, lige før de blev slået ihjel. Og det ser ud, som om han har tænkt sig at blive ved med at dræbe. Men da en fjerde kvinde findes skudt ihjel, og Jean Louis bliver bortført, tager sagen en helt ny drejning. Sporet fører tilbage til filmfestivalen i Cannes for seks år siden. Og til en kriminel organisation som har forgrenet sig til mange europæiske lande, når det gælder menneskehandel, ulovlig indvandring, prostitution, bestikkelse og korruption - en yderst succesrig multinational 'koncern' med mange 'ansatte' og dynger af lig og smadrede skæbner i kølvandet.

Lederen af denne organisation er den litauiske milliardær Marius Loukauskis (Nicholas Ofczarek). Et kæmpetalent, når det handler om at læse markedet og skabe nye muligheder. Loukauskis er tæt på at være juridisk urørlig, ikke mindst på grund af sine enorme finansielle besiddelser i den lovlige forretningsverden og sin velkendte generøsitet over for det etablerede system.  En klassisk kombination af formelle og uformelle økonomier.

Efterforskningen fører holdet gennem Europa fra Berlin til København, fra Antwerpen til Haag, op til de østrigske Alper og over Litauen og afslører, hvordan organiseret kriminalitet gennemskærer og påvirker alle samfundslag. Men mest af alt de pårørendes og ofrenes skæbner. For Harald, Jackie og Alicia handler retfærdighed om at give ofrene deres værdighed tilbage.