Seks DR-medarbejdere og bagedyst-vært er blevet blå

207 nye personer er blevet optaget i årets udgave af Kraks Blå Bog, som udkommer torsdag. Seks af dem er ansat i DR – og så er Timm Vladimir også ny i bogen.

Her er de seks DR-medarbejdere, der er blevet optaget i Kraks Blå Bog i år – det er øverst Tore Leifer, Henriette Marienlund og Steffen Kretz, og nederst Christian Rank, Lotte Heise og Louise Puck Hansen. Foto: DR.

Samtidig med at træerne springer ud, og alt er grønt her i maj, er der også folk, der går hen og bliver blå i årets femte måned.

Det bliver i hvert fald de 207 nye personer, der fra torsdag figurerer i årets udgave af Kraks Blå Bog, som i 2019 udkommer for gang nummer 110 og nu er oppe på at være 1649 sider tyk. Det er 41 sider mere end sidste år.

Seks af de 207 nye er ansat i DR, og de har nu som udgangspunkt udsigt til at stå i bogen med deres CV resten af deres liv.

DR’s USA-korrespondent Steffen Kretz har fundet vej til spalterne, og det samme har DR’s mediedirektør Henriette Marienlund, redaktionschef Louise Puck Hansen fra DR Nyheder Unge og DR’s dramachef Christian Rank. Blandt årets nyoptagne fra DR er også radio- og tv-værten Tore Leifer, der er kendt fra en lang række kulturprogrammer i radioen og ’Kunstquizzen’ på DR K samt radiovært Lotte Heise. Hende kender ikke mindst P2-lytterne for operaprogrammet ’Bravo’ hver lørdag på kanalen.

Positiv indflydelse på det danske samfund

- Betingelsen for at blive optaget er, at man er fagligt dygtig og anerkendt inden for sit område og dermed har en markant, positiv indflydelse på det danske samfund. Der er ikke nogen automatik med hensyn til bestemte stillinger, lønrammer eller rangklasser, skriver Gads Forlag, der udgiver Kraks Blå Bog, på sin hjemmeside.

Optagelseskriterierne bliver varetaget af redaktionen bag opslagsværket. Redaktionen for Kraks Blå Bog består af et internt redaktionsudvalg, som er bakket op af cirka 35 eksterne konsulenter fra forskellige fagområder. Konsulenterne er folk med nøgleposter i erhvervslivet, kulturlivet og den offentlige sektor. De arbejder anonymt og uden at få penge for det – og de kender ikke hinanden. Konsulenterne rådgiver om, hvilke personer, der har faglig betydning og indflydelse i det danske samfund.

- Jeg tænker ’Hvilken ære’. Det er sjovt at blive optaget i noget så klassisk som Kraks Blå Bog, mens man har hovedet fuld af en ny, digital medievirkelighed og arbejder med at udvikle nyheder til Messenger og Snapchat, siger redaktionschef Louise Puck Hansen fra DR Nyheder Unge.

DR’s USA-korrespondent Steffen Kretz siger, at det altid er rart med en anerkendelse.

- Men som journalist har jeg aldrig stræbt efter at blive en del af ”the establishment”, snarere tværtimod. For mig er den højeste anerkendelse den, der kommer fra en seer eller lytter, som er blevet klogere på verden, siger han.

P2-vært Lotte Heise beretter, at hun kom til at tænke på sin mormors bror, som var i den, da hun fik henvendelsen om at komme i Kraks Blå Bog.

- Derefter tænkte jeg på min afdøde far, som ville have været pavestolt. Det er min mor nu også! Det er egentlig spændende, hvad man får ud af det, tilføjer hun.

Timm Vladimir er der også

Blandt de øvrige optagne er også en anden, som har arbejdet en del sammen med DR gennem årene.

Værten på ’Den Store Bagedyst’ og ’Maddysten’ på DR1, Timm Vladimir, som også har medvirket i flere af DR’s dramaserier gennem årene, er ligeledes blevet ”blå” fra torsdag.

Sidste år var det fem DR-medarbejdere, der blev optaget i værket, hvor biografien er at finde på cirka 8500 nulevende danskere, færinger og grønlændere.

Facebook
Twitter