Seks P3-værter flytter ind i P3's radiostudie

P3 og P3's lyttere samler igen i år ind til Danmarks Indsamling. Seks P3-værter skal bo, sove, spise og sende radio sammen seks dage i træk.

David Mandel. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

P3 og P3's lyttere samler igen i år ind til Danmarks Indsamling. Seks P3-værter skal bo, sove, spise og sende radio sammen. De kommer tidligst ud, når der er samlet 10 millioner kroner ind.

I hele uge fem flytter seks P3-værter ind i P3-studiet. Værterne skal bo, sove, spise og ikke mindst sende radio fra studiet. De sender live i 18 af døgnets 24 timer, seks dage i træk.

P3 rydder sendefladen under Danmarks Indsamling fra mandag morgen klokken 6. Og værterne kommer tidligst ud af studiet, når der er samlet 10 millioner kroner ind. Missionen er nemlig sammen med P3's lyttere at slå sidste års indsamlede rekordbeløb, hvor P3 og lytterne samlede 10,6 millioner kroner ind.

En prut i ny og næ er en lille pris at betale

Danmarks Indsamlings tema er i år ”mod uretfærdighed”, og de seks P3-værter, der flytter ind mandag morgen er Signe Vadgaard, Tony Scott, David Mandel, Anders Stegger, Lærke Lytken og Tue Sørensen. Værterne deles på skift om at sende de 18 timer i døgnet, og Lærke Lytken og Tue Sørensen sørger derudover for giver lytterne nyhedsoverblikket med P3 Nyheder.

Vært Signe Vadgaard, der til daglig er Go`Morgen P3 vært, siger om 'Danmarks Indsamling' på P3.

”Jeg glæder mig til at være med til at gøre en forskel for de mennesker, der rundt om i verden lever under uretfærdige vilkår. Det bliver en oplevelse udover det sædvanlige at skulle sove, spise og sende sammen i en uge, uden at kunne komme hjem. Der kommer sikkert til at være en rigtig flot lugt i studiet i løbet af ugen, men vi kæmper i år for at samle penge ind mod uretfærdighed, og der er en prut i ny og næ en lille pris at betale. Jeg er overbevist om, at vi sammen med vores lyttere kan indsamle et flot beløb.”

'Gandhi på P3's David Mandel håber igen, at P3's lyttere vil overraske.

”Min erfaring viser, at P3's lyttere i den grad gerne vil være med til at hjælpe. Hvert år jeg har været med til Danmarks Indsamling, har lytterne sgu taget røven på mig. Det er så fedt! En anden stor udfordring er Anders Stegger, der snorker. Det bliver ligesom en lejrskole, hvor alle kan følge med 24 timer i døgnet, på webcam og alle de sociale medier der findes i hele verden. Og dem er der mange af”, siger David Mandel.

Supertruckere rundt i landet

P3 kommer også rundt i Danmark og ud i verden. Fra hele Danmark vil de to supertruckere Jesper Holm og Nicholas Kawamura rapportere og samle ind til SUPER, der er hovedpræmien i det store tv-show lørdag aften på DR1.

P3-vært Gyrith Cecilie Ross er med fra Cambodia, hvor hun både rapporterer fra børnehjem og lossepladser med børnearbejdere.

Hver dag vil der være flere store tombolapræmier i spil til P3's lyttere. Livemusik med blandt andet Hej Matematik, Barbara Moleko, De Eneste To og Ulige Numre. Og så vil amerikanske Echosmith, der er kendt for "Cool Kids", give deres første optræden i Danmark hos P3.

P3 er ikke kun til stede i din radio. 24 timer i døgnet kan du også følge med på livestream TV direkte fra studiet! Så du kan se med, når vi har gæster, når der er live musik i studiet - og også når Anders Stegger snorker sig igennem natten. Du kan komme med i Jesper Holm og Nicholas Kawamuras supertruck via snapchat (drp3radio), komme #bagomp3 via Instagram og opleve gæster på slap line på Facebook.

#DKIndsamling #Smadderuretfærdigt #Snorkecam

Fakta om Danmarks Indsamling 2015

Danmarks Indsamling 2015 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.

Organisationerne arbejder for at hjælpe landene ud af fattigdom, hjælpe de mest udsatte mennesker til en fremtid og fremme FN’s 2015-mål:

”Målet med Danmarks Indsamling 2015 er at bryde nogle af de uretfærdigheder, som frarøver voksne, børn og hele befolkningsgrupper chancen for at skabe sig selv en god tilværelse. Det kan vi kun gøre, fordi støtten fra Danmarks Indsamling går til langsigtede udviklingsprojekter – projekter, som kan skabe varige forbedringer og forhindre kommende katastrofer i nogle af verdens fattigste lande. Vi håber, at rigtig mange danskere vil deltage i kampen mod uretfærdighed i verden”, siger Karin Aaen, der er talsmand for Danmarks Indsamling og kommunikationschef i UNICEF Danmark.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 670 millioner kroner.

Indsamlingen kan desuden følges på facebook samt på øvrige sociale medier med #DKIndsamling.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk