Sidse Babett Knudsen får guldrose i London for sin hovedrolle i ’Borgen’

Sidse Babett Knudsen får den prestigefulde Rose d'Or i kategorien ’Performance of the Year’ – eller ’Årets Præstation’ på dansk.

Sidse Babett Knudsen har fået en europæisk guldrose for 'Årets Præstation' i 'Borgen'. (Foto: © Mike Kollöffel, SAM Productions)

Skuespilleren Sidse Babett Knudsen sikrede sig mandag aften fornem europæisk hæder i London. Det gjorde hun, da hun hentede en af de prestigefulde Rose d’Or-priser for sin hovedrolle i dramaserien ’Borgen’.

Serien, hvor Sidse Babett Knudsen spiller Birgitte Nyborg, havde premiere på DR i 2010, og seneste sæson med titlen ’Borgen – Riget, Magten og Æren’ blev vist på DR1 i foråret 2022 og kan fortsat ses på DRTV.

Sidse Babett Knudsen modtog guldrosen - en Rose d’Or - i kategorien ’Performance of the Year’ – eller ’Årets Præstation’ på dansk. Hun fik guldrosen for – som det hed – sin definerende rolle i ’Borgen’; nemlig historien om en kvinde, der mod alle odds bliver Danmarks første kvindelige statsminister.

Uddelt siden 1961

Uddelingen af guldroser - Rose d'Or - begyndte tilbage i 1961, da prisen blev skabt af schweizisk TV i byen Montreux. Siden da har Rose d’Or været en flagskibsbegivenhed for det europæiske TV-samarbejde, European Broadcasting Union, og den internationale TV-industri lige siden.

Da Sidse Babett Knudsen modtog prisen i London, sagde hun - ifølge Rose d'Ors hjemmeside:

- Jeg er så taknemmelig for at modtage denne pris. Jeg er især taknemmelig, fordi karakteren, som jeg har spillet, har været hos mig i 14 år og har sovet i et stykke tid. Jeg var lidt bange for at tage hende ud af sin dvale, da vi besluttede at lave sidste sæson. Tusind tak til Borgen-fans, der holdt ved og så med igen, sagde hun.

'Borgen - Riget, Magten og Æren' var også nomineret til en Rose d'Or for 'Bedste dramaserie', men her var der ikke gevinst. Guldrosen gik her til 'Succession' fra HBO Entertainment.