Sidste år var det ’samfundssind’: Hvad er ’Årets ord 2021’?

Frem til den 10. december kan du komme med forslag til, hvad der er ’Årets ord’. Ordet findes direkte på P1 den 17. december.

Udover vært Adrian Hughes bestod juryen til ’Årets Ord’ sidste år af direktøren for Dansk Sprognævn Thomas Hestbæk Andersen, Lars Trap-Jensen fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og de to debattører Anna Libak og Mette-Marie Nørlev. Sidstnævnte var dog med på telefon. Nu skal ordet for 2021 findes, og du kan komme med forslag. (Foto: Agnete Fjord)

Sidste år var det ordet ’samfundssind’, og forrige år var det ’klimatosse’, der var ’Årets ord’.

Men hvad skal det være i år – et 2021, hvor coronaen fortsat har sat sit markante præg på landet. Hvilket ord synes du kendetegner året, der gik? Hvilket ord har været mest fremme i den offentlige debat, eller hvilket ord hørte du for første gang i 2021?

For 14. år i træk planlægger Dansk Sprognævn og DR igen i år at finde ’årets ord’, og derfor har du nu mulighed for at komme med kandidater til, hvad ordet kunne være. Forslaget eller forslagene kan du skrive ind på linket her

Ikke til at komme udenom

’Årets Ord’ kan være et nyt ord, men det behøver det ikke være. Det kan også være et gammelt ord, som har fået ny betydning, eller et ord, som er nyopfundet og ikke til at komme uden om.

Sidste frist for at komme med forslag er fredag den 10. december, og afgørelsen falder i en direkte udsendelse af ’Klog på sprog’ på P1 fredag den 17. december fra klokken 11.03-12.00. Her vil en jury træffe den endelige afgørelse og drøfte årets ordhøst.

FacebookTwitter