Signe Molde og Christine Cordsen er blevet blå

DR2-værten og den politiske korrespondent er blandt årets 178 nye biografier i Kraks Blå Bog, der er udkommet torsdag. Anne Glad fra ’Kender du typen’ er også kommet med.

(Foto: © Agnete Schlichtkrull)

Lige før sommerferien er to DR-medarbejdere blevet lidt mere blå, end de har været hidtil.

Quizvært Signe Molde fra DR2 og politisk korrespondent Christine Cordsen fra DR Nyheder er i hvert fald blandt de nyoptagne i Kraks Blå Bog, der torsdag udkommer i sin 108. udgave. Som udgangspunkt vil de to nu være at finde i værket resten af deres liv.

”Det har altid været Kraks Blå Bogs vigtigste valgkriterium, at de optagne skal have en særlig betydning inden for deres fagområde. Det er altså ikke en måske flygtig kendisfaktor, der kan skaffe folk plads i bogen,” forklarer digital chef Bolette Pallesen fra Gads forlag, der udgiver Kraks Blå Bog med dens 8.501 biografier og kampvægt på 2,2 kg.

Signe Molde-Amelung, der fyldte 40 år i sidste uge, er aktuel med ’Quizzen’ på DR2, men hun har blandt andet også lavet ’Det Nye Talkshow’ og ’X Factor’ på DR1 tidligere samt ’Søndag Live’ på DR2. Hendes ”sikre, veloplagte og præcise måde at aflevere humoristiske pointer på” – som det hed - sikrede hende DRs sprogpris for 2016. Og ved uddelingen af TV-Prisen 2017 blev Signe Moldes gætteleg på DR2 kåret som ’Årets bedste satire-comedy-program’.

Den anden, faste DR-medarbejder, der er kommet med i det eksklusive, blålige selskab, er 59-årige journalistuddannede Christine Cordsen, der har været politisk korrespondent i DR i cirka halvandet år nu. Inden da har hun arbejdet på Alt for Damerne og Politiken og umiddelbart før DR, var Christine Cordsen leder af Morgenavisen Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion i omtrent seks år.

Også to ”venner af DR-huset” er blandt de 70 kvinder og 108 mænd – lige fra hækkeløbere, robotforskere og statsobducenter, som i år er kommet med i opslagsværket.

Christine Cordsen – DR Nyheders politiske korrespondent – er også med i 2017-udgaven af Kraks Blå Bog. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)

Glad og Fischer også med

Anne Glad, som lige nu hver mandag på DR1 ser på, om hun ”kender typen”, er kommet i spalterne, og det samme er den mangeårige chefdirigent for DR Underholdningsorkestret – nu Danmarks Underholdningsorkester – Ádam Fischer, som så sent som for tre uger siden var dirigent på ugens Torsdagskoncert foran DR Symfoniorkestret.

Kraks Blå Bog har sit navn efter Ove Krak, der tog initiativet til den første bog i 1910. Den første bog indeholdt omtrent 3000 biografier, og Ove Krak fik inspirationen til bogen fra den engelske ’Who’s Who’, som allerede var i boghandlerne i 1849.