Skandinavien bruger DR’s børneindhold

Norske NRK viser DR’s serie ’BaseBoys’, og svenske SVT vil lave en svensk version. Seriens succes skyldes i høj grad, at de digitale platforme bliver brugt før, under og efter serien, mener redaktør.

’BaseBoys’ fra DR Ultra breder sig til resten af Norden. Norge viser serien i en dubbet version, mens Sverige har sikret sig rettighederne til at lave en svensk version. (© DR B&U)

DR Ultras TV-serie ’BaseBoys’ handler om fire venner, som ved et uheld blev Danmarks største boyband. Den slog rekordhurtigt igennem over for Ultras målgruppe, der er de 7-12-årige, og den er noget af det mest streamede indhold på tværs af alle DR's kanaler.

Men nu har fiktionsserien vist sig ikke bare at være populær i Danmark. Både NRK i Norge og SVT i Sverige har nemlig sikret sig serien. Den første sæson af ’BaseBoys’ bliver lige nu sendt på NRK i en dubbet version – det vil sige med norsk tale, mens SVT har købt rettighederne til at lave en svensk version.

Redaktør Jonas Kryger Hansen fra DR Ultra mener, at succesen for ’BaseBoys’ i høj grad skyldes inddragelsen af digitale platforme før, under og efter lanceringen af serien. Hertil er der blevet udviklet musik-hits og musikvideoer på Youtube, dans på Tik Tok (det, der tidligere hed musical.ly), og at der er skabt dialog om ’BaseBoys’ på Instagram og i Ultras app. På Instagram, Snapchat, Ultras app og YouTube kan børnene følge med bag om optagelserne og være med til at påvirke optagedagen. For eksempel ved at komme med gode ideer til skuespillernes replikker.

Juniorredaktører er tilknyttet

DR Ultra fokuserer på at inddrage målgruppen – de 7-12-årig - i udviklingen af formaterne, og det får serien til at skille sig ud. Man benytter for eksempel juniorredaktører, som kommenterer og skriver på manuskriptet. De kommer også med ideer til problematikker, dilemmaer og sjove episoder, så historierne i de enkelte afsnit virker troværdige og genkendelige for børnenes hverdag.

’BaseBoys’ havde premiere på DR Ultra i februar i år, og lige nu er kanalen i gang med sæson 2. På alle hverdage er der et nyt afsnit klokken 17.50, ligesom afsnittene kan ses på DR Ultras app og på dr.dk/ultra.

Facebook
Twitter