Skihoppene er reddet nytårsdag

DR har sikret sig retten til at vise skihop fra Garmisch-Partenkirchen i 2014, 2015 og 2016.

Skihoppene fra Garmisch-Partenkirschen er sikret de næste tre år.

Nu ligger det fast, at seerne også i de kommende tre år vil kunne tage trætheden eller eventuelle tømmermænd ved at se  skihop på årets første dag.

DR har netop sikret sig rettighederne til at vise den traditionsrige skihopkonkurrence fra Garmisch-Partenkirchen den 1. januar 2014, 2015 og 2016. Dermed kan skihoppene følge i halen på en anden gammel tradition nytårsdags eftermiddag på DR1, nemlig nytårskoncerten fra Wien.

Udover de to hoprunder nytårsdag giver aftalen også DR mulighed for i pausen at vise det bedste fra Oberstdorf-konkurrencen, som bliver afviklet mellem jul og nytår.

Konkurrencen i Garmisch-Partenkirchen bliver sendt på tv-kanaler i store dele af Europa, og den har været holdt siden 1953. Men selve sportsgrenen skihop skulle være opfundet i Norge, hvor disciplinen efter sigende første gang var på programmet i Trysil i 1862.

Sendt i årtier

DR har sendt fra konkurrencen i årtier – lige bortset fra i 2008, hvor en sparerunde satte en stopper for sendingen. Det gav imidlertid en snebyge af henvendelser, der gjorde DR klar over, at det at se skihop nytårsdag er en yndet beskæftigelse oven på nytårsløjerne.

De seneste tre år har i gennemsnit godt 300.000 nytårsdvaske seere set skihop og hørt DR Sportens Henrik Liniger kommentere dem på DR1.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk