Skolebørn synger for fred på DR1

Fredag den 11. marts samles skolebørn på tværs af hele landet for at synge.

Jonas Madsen er vært, når skolebørn landet over synger for fred fredag klokken 10.30 på DR1.

I denne uge går DR og TV 2 sammen med danskerne ’Sammen for Ukraine’ og samler i samarbejde med 18 nødhjælpsorganisationer ind til ofrene i krigen. Det kulminerer med en støttekoncert lørdag den 12. marts klokken 19.30, der samsendes på DR1 og TV 2.

Allerede fredag klokken 10.30 samles Danmarks skolebørn til ’Sang for fred’, hvor Ultra Nyt-vært Jonas Madsen i øjenhøjde med børnene vil binde sang og samtale sammen.

Han står på Kochs Skole i Aarhus, og vil sammen med 500 af skolens elever synge for med håbet om, at resten af landets skoler synger med. Undervejs stilles der om til Søndermarksskolen i Rønne på Bornholm og Holluf Pile Skole i Odense, mens flere andre skoler i Danmark også deltager.

Skal bringe håb i stuerne

- Vi ved, at den alvorlige situation i Ukraine bekymrer rigtig mange børn herhjemme. Derfor vil vi i samarbejde med så mange skoler som muligt samle børnene, så de kan synge for fred. Ambitionen er at få flere tusinde med, så vi i fællesskab samler alle landets børnestemmer til én – og for en stund forenes i noget som udspringer af håb og kærlighed, selvom baggrunden er alvorlig og dyster, siger chef i B&U Marlene Boel.

De tre sange med budskabet om fred, som børnene synger, er:

  • En lærke letted

  • Vinden lytter til dig

  • Når håbet grønnes

’Sang for fred’ sendes fredag klokken 10.30-10.50 på DR1.