’So ein Ding’ har anmeldt sin sidste dims

DR2-programmet har anmeldt alt fra e-cigaretter til tablets og sender sin sidste gadget-anmeldelse den 17. december. Men en ny udgave af dimseprogrammet er på vej.

Værterne på ’So ein Ding’, Nikolaj Sonne og Marie Høst, sender sidste afsnit af 9. Ding-sæson den 17. december. Fra efteråret 2014 vender programmer tilbage, men det bliver uden gadgetanmeldelser.

Siden 2009 har DR2-programmet ’So ein Ding’ anmeldt alt fra de allerførste smartphones til e-cigeratter. Men efter 132 programmer, ni sæsoner og to prisshows lukker det populære dimseprogram den 17. december. Og så alligevel ikke, fortæller værten på programmet, Nikolaj Sonne.

”Vi fordufter ikke fra sendefladen. Vi vender stærkt tilbage engang i det nye år, men det bliver uden dimse-anmeldelser,” fortæller han.

Tech-revolutionen er slut

Det er redaktionen selv, der har besluttet at dreje ’So ein Ding’ væk fra anmeldelser. Blandt andet fordi Nikolaj Sonne synes, at han var ved at køre fast i anmelder-formatet.

Sonne fortæller, at det oprindeligt var al den nye teknologi, der drev programmet. Der var en tech-revolution i gang – men den er slut for nu.

”Nu er det ren evolution. Smartphones er ikke nye mere, og den eneste fornyelse lige nu er, at de bliver hurtigere, får større batteri og endnu flere megapixels i kameraet,” forklarer han.

En navlepillende pedant

Nikolaj Sonne understreger også, at han efter sine mange år som anmelder har haft alle slags gadgets i hånden, så det efterhånden bliver svært at finde på nyt at sige.

”Jeg skal virkelig sørge for ikke at gentage mig selv og undgå at navlepille i små detaljer,” siger han.

Og redaktøren Dan Poulsen er enig i den betragtning.

”Faren var virkelig, at Nikolaj blev en brovtende pedant, der hang sig i mere eller mindre ligegyldige detaljer. Derfor har vi selv valgt at stoppe nu.”

Vil bruge tiden på ”vigtigere” ting

I den nye udgave af programmet kommer der mere fokus på at undersøge teknologi ud fra en journalistisk synsvinkel. Formen ligger endnu ikke fast, men de seneste ’So ein Ding’-programmer har allerede ændret sig i den nye retning.

”Vi har lavet programmer, der handlede specifikt om internetmøntfoden ”bitcoins” og senest e-cigaretter Der fokuserede vi lige så meget på lovgivning og brugbarhed, som på at anmelde dem som dingenoter. Sådan kunne de nye programmer meget vel se ud,” forklarer han.

Pris-show på P4

Nikolaj Sonne selv ser frem til at gå væk fra anmeldelser af forbrugerelektronik.

”Verden går ikke under, fordi folk køber en dårlig fladskærm. Den går i stedet under på grund af mange andre ting, som jeg hellere vil undersøge,” siger han og tilføjer:

”Derfor glæder jeg mig vildt til at kigge mere journalistisk på den nye, digitale verden i de nye programmer til efteråret,” siger han.

Prisshowet ’So ein Ding Awards’ bliver også sendt i år – dog ikke på DR2 som sædvanligt, men på radioens P4. Det foregår den 11. januar.

 

Facebook
Twitter