Sochi live fra DR Byen

11 mand fra DR Sporten er sendt til Sochi, mens resten af teamet kommenterer, klipper og tweeter fra København. Og så fandt TV2 Norge vej til DR Byen.

I kontrolrummet undrer de sig over, at det kan være så varmt at transmittere Vinter-OL. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

”Stort set alle her på Sporten har med OL at gøre for tiden,” siger Dorthe Jeggesen, der er tovholder under OL og journalist på DR Sporten.

Nogle har hovedet begravet i to skærme på én gang. På den ene skærm kører der live skiløb fra Sochi, på den anden skærm vælter der tweets ind fra seerne, der skal besvares. På seerens skærm er der så skiløb og liveopdatering på samme tid – såkaldt second stream. Lige nu er der 1500 seere.

”Hej hej,” kalder DR Sportens Henrik Fallesen indover redaktionen. Skærmene bliver for et splitsekund forladt, og han får svar på sin hilsen.

Det perfekte skihop

Henrik Fallesen kommenterer skihop. Indtil for et par uger siden, var det ikke en af hans spidskompetencer.

”Jeg blev nødt til at mure mig inde med masser af klip. Jeg har set så mange timers skihop nu. Så mødtes jeg med en kommentator på Eurosport, for at vide fx alt om hvorfor nogle har hænderne på ryggen, og andre har hænderne mere ud fra kroppen under et hop,” forklarer han.

Pludselig står han i en stilling, der vistnok indikerer, hvordan det perfekte skihop ser ud.

I hans kommentatorboks er der fire skærme. Den første er til tweets. Den anden er liveforbindelsen til Sochi. Den tredje er tv-skærmen. Den fjerde er programmet, der viser ham vindhastighed, points og stillinger.

Han peger over på den første skærm.

”Det er spændende at have twitter med, så kan folk lige skrive ind, hvad de undrer sig over. Så kan det godt være, at jeg får fortalt et par gange, hvad den blå linie betyder, men det giver mere engagerede seere og et slags socialt fællesskab,” forklarer han.

Multitasking er nødvendigt, når der skal tweetes, liveopdateres og klippes. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Snowboard og One Direction

Der er hul igennem ud til kontrolrummet.  Produceren, lydmanden og EVS-manden har styr på alle de knapper, der er med til at sende OL ud i stuerne.  Produktionsplaner, chokoladekiks og vand er fugemasse i disse tre uger.

”Det er sgu meget sjovt at være med til. Vi har en god stemning hernede. Men det kan da gøre være, at jeg ikke synes, Vinter-OL er ligeså spændende om et par uger,” siger Casper Corvinius, der er producer i dag.

Ind i mellem tikker der tweets ind på skærmen i MCR: ”Jeg elsker snowboard, og jeg elsker One Direction.”

”Det er jo meget sjovt, så giver vi dem lige en heads up på det i studiet, hvis de er i stemning, griber de tweetet,” siger han.

Lige nu sidder Peter Falktoft og Martin Kampmann inde bag skærmen. De diskuterer, hvordan en fremtid som norsk kommentator ville se ud.

Reporterlivet i Sochi

Imens sidder kollegaen Michael Olesen i Sochi. Han er en af de 11 fra DR Sporten, der er blevet sendt af sted til Sochi.

Seks er nede ved Sortehavskysten, hvor alle disciplinerne på is foregår, og hvor de har deres teknik og et lille kontor i det store mediecenter på ca. 30 kvadratmeter. De sidste fem mand er oppe i bjergene, hvor skidisciplinerne afvikles.

Michael Olesen ved aldrig, hvad der venter ham, når han står op om morgenen. I år er det tredje gang, han er med til at dække Vinter-OL. Han er den eneste radioreporter, som er af sted fra DR, og derfor er hans arbejdsopgaver ret varierede.

”Det ene øjeblik kommenterer jeg curling til P3-programmerne Sport på 3’eren og Liga. Det næste er jeg med i P1 Morgen for at evaluere åbningsceremonien og svare på, om der var nogle protester mod Ruslands omstridte homolove, og kort tid efter er jeg med i et eftermiddagsprogram på DR Fyn for at tale om russernes særprægede toiletvaner,” siger han.

Da norsk TV2 kom på besøg

De olympiske lege er stort på DR Sporten. Men i Norge står verden stille under OL. Derfor fløj to journalister til DR Byen i sidste uge for at lave et indslag om en dansk kommentator-duo, der hitter i Norge.

”De er et netfænomen i Norge. Over 250.000 har set deres klip, hvor de danske kommentatorer klikker over dommerens pointgivelse,” siger Martin Giæver, der er journalist hos TV2 Norge og netop landet i DR byen.

Han refererer til de danske kommentatorer Martin Kampmann og Peter Falktoft, der kommenterede Ståle Sandbechs sølvmedalje i snowboard-disciplinen slopestyle. Det lød sådan her:

 “Are you fucking kidding me. Det er en skandale. I aner jo ikke noget om snowboarding.”

Det er det mest sete klip på TV2 Norges hjemmeside i tre måneder.

”Vi elsker jo, at de hepper på Ståle. Kombinationen af deres engagement, dansk-engelsk og at de hepper på os er ganske enkelt helt fantastisk,” siger han.

De to kommentatorer drømmer sig til Norge, hvor de på få dage er gjort til sagnhelte.

”Det kan være, vi skal overveje en karriere i Norge,” siger Martin Kampmann.

”Ja, de tjener jo styrtende med penge i Norge,” svarer Peter Falktoft.

Facebook
Twitter