Søndag bliver dokumentaraften på DR K

Dokumentarentusiaster kan se frem til masser kultur- og historiedokumentarer, når DR K hver søndag klokken 21.00 under overskriften 'Dokland' viser nogle af de mest interessante internationale dokumentarer.

Fra søndag 15. februar bliver søndag aften til dokumentar aften på DR K.

DR K sender allerede mange forskellige dokumentarer i løbet af ugen, men nu bliver det endnu nemmere for dokumentarentusiaster at finde frem til de bedste af de bedste kultur- og historiedokumentarer, når DR K hver søndag klokken 21.00 under overskriften 'Dokland' viser nogle af de mest interessante internationale dokumentarer.

Nye oplevelser til DR K’s seere

"Dokland kommer til at byde på en række meget forskellige film, der dog alle har det tilfælles, at de på hver deres måde, er bygget op om den markante og ofte personlige historie. Vi bevæger os mellem de genrer, som vi også ellers har i fokus på DR K – kultur, kunst, historie og livets store spørgsmål. Og ønsket med 'Dokland' er netop at give seerne nye oplevelser og indgange til emner som de i forvejen er vant til at finde på DR K," siger kanalredaktør for DR K Flemming Hedegaard.

'Dokland' kommer vidt omkring og kan således i løbet af de kommende uger byde på alt fra stærke kunstnerportrætter til et syn på det buddhistiske begreb samsara og et anderledes blik på storbyerne slum-problemer.

Den digitale revolution i kulturen, helt tæt på kunstneren og meget mere

Dokland lægger ud søndag 15. februar med et kig ind bag den digitale revolution. Den amerikanske dokumentar fra 2011 ’Presspauseplay’ ser på, hvad de seneste 10 års digitale revolution har betydet for kunst og kultur. Har demokratiseringen af kulturen betydet, at vi har fået bedre kunst, film, musik og litteratur, eller er det ægte talent snarere blevet oversvømmet og druknet i massekulturens store hav?

Søndagen efter er det kunstneren, der er i centrum, når Dokland viser ’Marina Abramovic: The Artist is Present’, et stærkt portræt af den serbiske performance-kunstner Marina Abramovic fra 2012. Den 1. marts tager 'Dokland' til Brasilien, hvor vi følger skuespilleren Petras rejse fra Brasilien til New York i en søgen efter sin forsvundne søster.

'Dokland' er hver søndag klokken 21.00 på DR K.

Facebook
Twitter