Søren Rasted bliver vært for 'Vidunderbørn' på DR1

4. november kl. 20.00 på DR1: ’Vidunderbørn’ vender tilbage med Søren Rasted ved roret som ny vært for DR1's ambitiøse underholdningsshow, hvor seks dygtige børn inden for klassiske kunstarter optræder med deres talenter.

'Vidunderbørn' vender tilbage fra lørdag den 4. november med Søren Rasted ved roret som ny vært for DR1s ambitiøse underholdningsshow, hvor seks dygtige børn inden for klassiske kunstarter optræder med deres brillante talenter. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Lørdag den 4. november vender ’Vidunderbørn’ tilbage på DR1, hvor nogle af Danmarks dygtigste børn skal dyste i klassiske kunstarter og igennem fem programmer blive hyldet for deres evner og dedikation. Til at orkestrere showet er Søren Rasted, som skal styre intet mindre end seks unge talenter, seks professionelle læremestre og to fagdommere samt gæstedommere. Der bliver med garanti plads til både klassiske toner, kendte hits og højt humør, når vi lørdag aften samles om at heppe på de unge talenter.

”Jeg synes, ’Vidunderbørn’ er et fantastisk program. Helt konkret kunne jeg godt tænke mig at gøre noget for at få flere børn og unge til at spille et instrument. Det, synes jeg er vigtigt, og det har været en kæmpe gave for mig selv. Det er sjældent, at man ser nogen i fjernsynet, som er vanvittigt dygtige til det, de gør. Her er endelig et program, der sætter de kvaliteter øverst. Dét kan jeg godt lide. Det er nogle virkelig søde børn, og fælles for dem alle er, at de har brugt tusinder af timer på at øve sig. Det er dragende at se og høre på, og jeg glæder mig til at være i deres selskab de næste mange uger, og sammen med dem lave et underholdningsshow for hele familien,” fortæller Søren Rasted, der er ny vært på ’Vidunderbørn’.

Igennem de fem programmer har vidunderbørnene hver deres læremester, som er kendt fra samme kunstart, som barnet optræder med. Læremesteren har til opgave at udfordre og guide børnene, så de skinner mest muligt med deres særlige talent. Det skal lede dem frem til finalen, som er et liveshow den 9. december, hvor årets vidunderbarn kåres.

Vidunderbørn og læremestre er blandt Danmarks bedste

Børnene er udvalgt, fordi de har et ekstraordinært talent inden for deres genrer, og det skal de sammen med en kendt læremester folde ud.

I sang er det Troels Gustavsen fra NOAH, der skal give alle sine bedste erfaringer videre til Nicolas på 11 år fra Herning. Han synger i Herning Kirkes Drengekor, hvor sangerne er elever på Den Jyske Sangskole.

På cello er det lykkedes at få en af verdens allerstørste cellister, nemlig danske Andreas Brantelid, til at danne makkerpar med Lillian på 13 år, som kommer fra Gentofte. Lillian elsker at være kreativ, så celloen er bare et af mange kunstneriske talenter, som hun byder på.

Ny på læremesterholdet er også Elaine Ruby, der spiller klarinet i Storstrøm Ensemble. Elaine er uddannet på Royal Academy of Music i London og er nu klar til at lære fra sig til Valdemar på 14 år, der til hverdag spiller i Tivoligarden.

Den klassiske pianist Katrine Gislinge, som i sæson 1 førte Rune til en sejr af ’Vidunderbørn’, bliver i den her omgang læremester for Erik på 13 år fra Møn. For Erik er der langt til de store musikalske venskaber på Møn, så han glæder sig til en tid med musikken i fokus sammen med en af Danmarks dygtigste pianister.

Violinikonet Kim Sjøgren er også med på holdet igen, og han er klar til at dele ud af både musikalske råd og entertainer-fifs. Han får æren af at være læremester for Stefan på 14 år fra Odense, som er et stort talent på violin med skyhøje ambitioner.

Peter Bo Bendixen er balletchef og har imponeret som både danser og instruktør på såvel danske som internationale scener. Nu skal han arbejde tæt sammen med Vilda på 14 år fra Bispebjerg, som til hverdag danser på Tivolis balletskole og har baggrund som skøjteprinsesse.

Seernes øjne, ører og stemme

I hvert program vil de to faste fagdommere, Michael Bojesen, som er dirigent og komponist, og Phillip Faber, der er chefdirigent for DR Pigekoret, være seernes øjne og ører og vurdere vidunderbørnenes præstationer. De får hver uge selskab af en kendt gæstedommer, der giver deres besyv med af vidunderbarnets præstation, og de tre vil tilsammen kåre aftenens vidunderbarn. Vinderen af hver runde sikrer sig et point til finalen, hvor seerne via sms er med til at kåre sæsonens Vidunderbarn, som vinder et legat på 50.000 kroner til videreudvikling af dets talent.

”Programmerne vil stort set være som i sæson ét, men i den nye sæson vil der ikke blive sendt et vidunderbarn hjem hver gang. Børnene er med fra start til slut, da vi mener, at det giver en bedre mulighed for at vise, hvordan børnene udvikler sig i samarbejdet med deres læremestre,” forklarer DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Se ’Vidunderbørn’ fra lørdag den 4. november klokken 20.00 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter