Sofie Linde vil samle familien

Ugens aktuelle navn: Det nye tv-show med Sofie Linde vil samle familien som i gamle dage - og få dem til at slukke fjernsynet bagefter.

Sofie Linde inviterer hele familien indenfor i sit spritnye talkshow på DR Ultra hver lørdag klokken 20.00. (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)

Alting var bedre i gamle dage. Der var sne om vinteren, sol om sommeren og jordbærisene smagte af jordbær. Og så var familierne altid sammen, fordi børnene ikke havde nogen tablets, og forældrene aldrig var stressede.

Fjernsynet er en af de få ting, familien stadig kan samles om. Det vil Sofie Linde udnytte i sit nye show, der havde premiere i weekenden og har ambitioner om at bringe travle forældre og børn en lille smule tættere sammen.

”Der er opstået en kløft mellem forældre og deres børn. Børnene forstår ikke forældrene, og forældrene forstår ikke børnene, men brokker sig over børnenes sprog eller musik med tunge beats. Det vil vi gerne lave om på ved at tvinge dem tilbage i hinandens liv,” siger Sofie Linde.

Teknologisk generationskløft

Én af grundene til, at generationerne kan have svært ved at finde sammen, er al den nye teknologi, tror Sofie Linde. Børnene har deres eget univers og ser videoer og spiller spil, som de voksne ikke altid forstår.

”De voksne mangler tit initiativ og gider ikke sætte sig ind i, hvad det er børnene laver med deres telefon eller tablet. Vi vil gerne have, at hele familien ser det her program sammen. Vi prøver at gøre nogenlunde lige meget grin med både børn og voksne, så alle forhåbentligt synes, det er sjovt,” siger hun.

Faktisk går hun så vidt som til at håbe, at programmet får folk til at slukke for fjernsynet. Efter at showet er slut, forstås.

”Vi vil gerne komme med ideer til ting, man kan gøre sammen. I hvert program har vi for eksempel en leg eller konkurrence med, som man prøve af derhjemme,” siger hun.

Tv til store og små

Showet leger bevidst med både børn og voksnes forventninger til, hvad godt tv er. Der er referencer, som kun børnene fanger. Et demonstrativt monotont indslag om den kolde krig laver sjov med ideen om, at alt børnefjernsyn skal være opdragende. Og Bubber bliver sendt i byen som den naive – lidt for begejstrede - voksne.

”Jeg navigerer efter, hvad der er sjovt. Hvis vi ikke selv synes, det er sjovt, synes seerne det nok heller ikke. Vi har bare prøvet at få en masse sjove mennesker med i programmet, og det, synes jeg, er lykkedes. Man kan se frem til at møde både drengene fra Citybois og Jacob Haugaard,” siger Sofie Linde.

’Sofie Linde Show’ er hendes første program med eget navn i titlen - og det kan ses de næste ni lørdage klokken 20.00 på DR Ultra. Det forpligter, men Sofie Linde har trods sine kun 25 år allerede en hel del erfaring med at lave tv til børn. Hun blev inviteret til casting nærmest ved en tilfældighed, og hun har ikke set sig tilbage siden.

”Jeg var flyttet til London efter gymnasiet og troede egentlig, jeg skulle være læge. Så da jeg fik arbejde på DR var det mest for sjov. Men nu har jeg været her lige siden, og jeg synes stadig, det er det mest fantastiske job i hele verden at være børnevært. Det bliver aldrig rutine – hver dag laver jeg noget totalt nyt,” siger hun.

’Sofie Linde Show’ blev sendt første gang den 25. april fortsætter de følgende ni lørdage klokken 20.00 på DR Ultra.

Facebook
Twitter