Sofie Østergaard bliver ny vært for tv-gudstjenesten

Når tv-gudstjenesten løber over skærmen efter sommerferien, bliver det med en ny, men nok så velkendt værtsprofil fra DR. Fremover er det Sofie Østergaard, der hver søndag inviterer seerne med til tv-gudstjeneste på DRTV, DR1 og DR2.

Sofie Østergaard får en ny værtsrolle fra august - nemlig for DR's tv-gudstjenester. (Foto: © Anders Beier, © Anders Beier - all rights reserved)

Når tv-gudstjenesten den 21. august vender tilbage på skærmen, bliver det med en vært, som både store og små har mødt i deres tv. Sofie Østergaard startede sin tv-karriere som børnevært på DR Ramasjang i 2009, og siden er det blevet til mange timers værtsopgaver for DR - for eksempel i ’Sommer Summarum’, ’MGP’, DR Ultra og familieprogrammet ’Versus’. De seneste år har hun været medvært på julegudstjenesten sammen med Anders Laugesen.

Om den nye værtsrolle på tv-gudstjenesten siger Sofie Østergaard:

- Folkekirken er en af grundstenene i det danske samfund – et område, som jeg længe har været nysgerrig på, og som jeg brænder for at dykke dybere ned i. Vi mennesker leder alle efter åndehuller og søger efter måder at tackle livet på – noget at tro på. Jeg ser frem til åbne, ægte og dybe samtaler med mine gæster, der forhåbentlig vil inspirere seerne til selv at tage stilling til, hvad de tror på. Det er mit håb, at samtalerne både bidrager til at blive klog på, hvordan vi som mennesker hver især kan være i livet og på det samfund, vi alle er en del af lige her og nu.

Trosstoffet skal være både levende og relevant

DR skal trosstoffet være både levende og relevant. Det skal løfte formidlingen af den kristne kulturarv og samtidig afspejle den tid, vi er i lige nu. TV-gudstjenesten skal både give kerneseere en god oplevelse, men også gøre de seere nysgerrige, der ikke har et klart defineret forhold til tro.

Om den nye vært for tv-gudstjenesten siger DR’s redaktionschef for specialiseret kultur og tro, Ida Holten Ebbesen:

- Med sine mange års erfaring som vært for både børne-tv og store tv-formater for hele familien har Sofie Østergaard en kæmpe ballast at trække på, når det kommer til formidling til større fællesskaber. Hun har som vært en helt særlig evne til at invitere og involvere sit publikum, og som seer bliver man taget med ombord af hendes smittende engagement og åbne tilgang til mennesker. Jeg ser frem til, at hun nu skal tage os med ind i troen og i samtaler med gæsterne undersøge og udforske nogle af livets store spørgsmål fra mange forskellige perspektiver.