Solohornist blev overrasket under nytårskoncert

Lasse Mauritzen, der har været solohornist i DR Symfoniorkestret siden 2006, havde en overraskende indbringende nytårskoncert i DR Koncerthuset mandag. Han modtog Peter Varmings Mindepris.

Lasse Mauritzen har været solohornist i DR Symfoniorkestret i 13 år. (Foto: Per Morten Abrahamsen)

Årtiet sluttede mere indbringende for solohornist Lasse Mauritzen fra DR Symfoniorkestret, end han umiddelbart havde kunnet håbe på.

Midt under den første af DR Symfoniorkestrets tre nytårskoncerter i DR Koncerthuset blev det mandag eftermiddag afsløret, at Lasse Mauritzen, der har været orkestrets solohornist siden 2006, kunne gå hjem med 25.000 kroner mere på lommen, end da han kom.

Lasse Mauritzen skulle vise sig at være den femte modtager af Peter Varmings Mindepris, som siden 2015 er blevet uddelt i forbindelse med orkestrets populære nytårskoncerter og tæt på Peter Varmings fødselsdag, der var den 7. januar.

Peter Varming var en stor musikelsker, og indtil sin død i 2015 var han direktør for Beckett-Fonden, som i dag donerer mindeprisen. Peter Varming var den første formand for dét, der i dag hedder Venneforeningen for DR’s Kor og Orkestre, og han var jævnligt med, når DR Symfoniorkestret var på turné.

Ifølge fundatsen går prisen til en musiker, ’som i særlig grad har bidraget til DR Symfoniorkestrets udvikling frem til dets nuværende høje internationale niveau’, som det hedder.

Lasse Mauritzen og resten af DR Symfoniorkestret kan høres i nytårskoncerten på P2 den 31. december klokken 12.50 og ses på DR2 nytårsaften klokken 20.00. (Foto: Per Morten Abrahamsen © Per Morten Abrahamsen)

Beundret af publikum

- Lasse Mauritzen er beundret af publikum for sit professionelle musikerskab og sin tekniske perfektion, og han er afholdt for sit store engagement og dedikerede holdning til sit arbejde og sit orkester, lød det blandt andet i motiveringen fra priskomiteen. Den består blandt andre af Peter Varmings enke, Anette Faaborg.

Lasse Mauritzen, der bor i Skovlunde, indledte sine musikalske karriere i Tivoli-Garden, fra han var 10, til han var 15. Her fostrede han samtidig tanken om at gøre musikken og hornet til sin levevej.

Lasse Mauritzen har været ansat i DR ad to omgange. Fra 1995 til 1997 spillede han i DR Underholdningsorkestret, inden han så i ni år akkompagnerede ballet og opera i Det Kongelige Kapel på Det Kongelige Teater.

Siden august 2006 har han været fastansat som solohornist i DR Symfoniorkestret, men undervejs i karrieren har Lasse Mauritzen også spillet med BBC Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra og flere andre orkestre.

Kan ses og høres på P2 og DR2

Der bliver rig mulighed for at se og høre Lasse Mauritzen og alle de andre medlemmer af DR Symfoniorkestret i aktion i løbet af årets sidste dag, den 31. december. P2 sender ’Nytårsgalla med DR Symfoniorkestret’ direkte nytårsaftensdag med start klokken 12.50, og DR2 viser koncerten nytårsaften fra klokken 20.00 til 21.30. Årets nytårskoncert er dirigeret af Clemens Schuldt, og den byder på et musikalsk festfyrværkeri med favoritter af valsekongen Johann Strauss og temperamentsfulde danske toner af Jacob Gade og Carl Nielsen.