Solojanitshar blev overrasket med mindelegat under nytårskoncert

Gert Sørensen, der har været et fremtrædende medlem af DR Symfoniorkestret i over 30 år, modtog Peter Varmings Mindepris på 25.000 kroner, som blev uddelt under den første nytårskoncert i DR Koncerthuset

Solojanitshar Gert Sørensen får Peter Varmings Mindepris 2017 (Foto: Per Morten Abrahamsen © Type 1)

Han har spillet slagtøj i DR Symfoniorkestret i en årrække, og i 2016 fik han et opfyldt et ønske gennem lang tid: nemlig at få fuldfede kirkeklokker at spille på.

Fredag eftermiddag fik percussionisten og 1. solojanitshar Gert Sørensen også noget andet – midt under den første af tre nytårskoncerter, som DR Symfoniorkestret har på programmet på årets sidste dage.

Her blev Gert Sørensen overrasket med Peter Varmings Mindepris på 25.000 kroner. Peter Varming var indtil sin død i 2015 direktør for Beckett-Fonden, der støtter almene formål inden for kunst og kultur, lægevidenskab og naturbeskyttelse. Han var en stor musikelsker og var i særlig grad knyttet til DR Symfoniorkestret, som han tit rejste med, når orkestret var på turné. Samtidig var Peter Varming også den første formand for orkestrets venneforening.

Det var tredje gang, mindeprisen blev overrakt, og det var den nuværende formand for Venneforeningen, Mogens Rubinstein, og Peter Varmings enke, Anette Faaborg, der gjorde det på vegne af Beckett-Fonden.

Engageret som få

”Man kan roligt sige, at Gert Sørensen lever op til fundatsens ordlyd om en musiker fra DR Symfoniorkestret, som gennem sit kunstneriske virke i særlig grad har medvirket til orkestrets udvikling frem til dets nuværende høje internationale niveau,” hed det blandt andet i motiveringen, hvor det videre lød:

”Gert Sørensen har været et fremtrædende medlem af orkestret i 30 år og var i en længere periode også kollegernes dynamiske repræsentant udadtil. Han er engageret som få – ikke bare i orkestrets udvikling, muligheder og fremtid, men også som medskabende musiker midt i den tid, han lever i. Utallige er de musikalske sammenhænge, han ved siden af orkesterarbejdet har været involveret i med store danske komponister som Per Nørgård, Poul Ruders, Palle Mikkelborg, Niels Rosing-Schow og mange flere”.

Gert Sørensen har spillet i DR Symfoniorkestret i godt 30 år. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Da Peter Varmings Mindepris blev uddelt sidste år, var det solobratschist Claus Myrup fra DR Symfoniorkestret, der fik den, mens solofløjtenist Ulla Miilmann Jørgensen havde æren af at være den allerførste, der fik den.

Der er mulighed for at se og høre Gert Sørensen og resten af DR Symfoniorkestret i aktion, når de nytårsaftensdag giver yderligere to nytårskoncerter under ledelse af den unge schweiziske dirigent Lorenzo Vitto. P2 sender ’Nytårsgalla med DR Symfoniorkestret’ direkte den 31. december fra klokken 12.50, og i fjernsynet er der både mulighed for at se koncerten på DR K nytårsaften klokken 20.00 og nytårsnat klokken 1.00 på DR1.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk