Sommerens landsstævne i Aalborg bliver sendt af DR

Flere end 25.000 deltager i Danmarks største breddeidrætsevent til sommer, og DR1 har nu sikret sig rettighederne til at sende landsstævne til hele landet.

Landsstævnet i Aalborg byder på mere end 25 idrætsgrene og 400 aktiviteter, og åbningen kommer til at foregå på Havnefronten, som her ved Landsstævne-tyvstarten i 2015. (Foto: DGI © Type 2)

Flere end 25.000 aktive mennesker fra hele landet deltager, og endnu flere får muligheden for at se med på tv- og computerskærmen, når DGI - der tidligere hed Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, til sommer i samarbejde med Aalborg Kommune holder DGI Landsstævne fra den 29. juni til den 2. juli.

DR har netop sikret sig rettighederne til at sende fra stævnet, der bliver holdt hvert fjerde år, og som er Danmarks største breddeidrætsevent med et væld af idrætsaktiviteter. Det hele kommer denne gang til at foregå i centrum af Aalborg med den nye havnefront som omdrejningspunkt.

DR1 planlægger at sende Landsstævnets åbningsshow direkte torsdag den 29. juni, ligesom DR1 også sender live fra landsstævnets afslutning søndag den 2. juli på Aalborg Stadion. Under landsstævnet udvider DR1 derudover de daglige sportsnyhedsudsendelser, så der er plads til at fokusere på aktiviteterne ved Landsstævnet.

”Her i DR er vi meget glade for igen at få mulighed for at sende fra Landsstævnet. Vi har store forventninger til åbningsshowet, som tegner til at blive en kæmpe oplevelse – såvel for de mange tusinde deltagere og tilskuere fra hele landet, som for DR’s tv-seere og webbrugere. Vi glæder os også til at vise de danskere, der ikke selv kan være med i Aalborg, det fantastiske humør og den kæmpe mangfoldighed, der altid har været varemærker for Landsstævnet,” siger chefkonsulent Jan Rosendal, der er ansvarlig for sportsrettigheder i DR.

Det er 26. gang, Landsstævnet bliver holdt siden starten i 1862, og deltagerantallet i år er det højeste siden 1998.

En fællesskabsoplevelse

Den administrerende direktør for DGI, Søren Brixen, er rigtig glad for, at DR blandt andet sender Landsstævnets åbningsshow på havnefronten i Aalborg den 29. juni, hvor Dronning Margrethe deltager, og hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen holder åbningstalen.

”Det bliver spektakulært, og via DR får hele Danmarks befolkning en chance for at følge med. Landsstævnet bliver en fælleskabsoplevelse uden lige, hvor du kan prøve kræfter med de nyeste idræts- og motionstrends. Det håber vi vil inspirere alle danskere til at være mere aktive,” siger han.

Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune, glæder sig også over, at DR sender så meget fra Landsstævnet.

”Det bliver en stor idrætsbegivenhed og en kæmpe fest, der viser, at Aalborg er en særdeles aktiv by,” siger han.

DR har stået for tv-dækningen af landsstævnerne de seneste gange – sidst var i Esbjerg i 2013.

Facebook
Twitter