Sommerpodcasts er "gået som varmt brød"

DRs sommerpakke med håndplukkede podcasts er en succes, som vil blive gentaget næste år.

Sommeren er ifølge kanalredaktøren for DRs podcasts et godt tidspunkt at få flere lyttere ind i folden, fordi folk typisk er mere på udkig efter ny lyd. (Foto: Jesper Sebastian Frydenlund/DR Design)

DRs podcastsite blev der op til sommeren lavet en særlig pakke, så folk kunne lytte til ’podcastguld’ i deres ferie. Det er et tilbud, som har vist sig at være meget populært.

"Det er gået som varmt brød. Vi kan se på tallene, at Sommerpakken er en succes," siger Rasmus Bjerre, der er kanalredaktør for DRs podcasts.

Hans udsagn bliver bakket op af DR Medieforskning, som kan fortælle, at folks brug af DRs podcasts i juli måned er steget med 60 procent sammenlignet med juli sidste år.

Medieforskerne måler godt nok ikke, hvor meget folk lytter til podcasts, men hvor mange episoder, der bliver downloadet eller streamet."Hvis folk henter mere, så lytter de nok også mere," siger Dennis Christensen, der er medieforsker i DR Medieforskning.

Lidt til enhver smag

Sommerpakken består af både nye og gamle udsendelser. ’Radiofortællinger – greatest’ er programmer, som tidligere er blevet sendt på P1, mens "Klassikere genfortalt’ er et eksempel på en podcast, som kun udkommer på nettet.

"Det er et godt tidspunkt at lancere sådan en pakke, fordi folk har mere tid og kan tage deres podcasts med på ferie," siger Rasmus Bjerre.

Der er også blevet tænkt på de mindste, som har fået deres egen ’Ramasjang rejsepakke’ at lytte til i ferien.

"Med Sommerpakken ville vi gerne slå et slag for, at DR kan lave podcasts i et bredt spektrum. Der er både klassisk og rytmisk musik, radiodramaet ’Det store togt’ til børn og sommergyseren ’Brandø’," siger Rasmus Bjerre.

Gentager succesen næste år

Sommeren er ifølge Rasmus Bjerre et godt tidspunkt at få flere lyttere ind i folden, fordi folk typisk er mere på udkig efter ny lyd.

Derfor vender Sommerpakken tilbage næste år.

"Vi laver helt sikkert en ny pakke til næste sommer. Så skal den bare være vildere," siger Rasmus Bjerre.

Hjemmesiden med podcasts er stadig i udvikling, og du kan følge med på dr.dk/podcast. Podcasts er i øvrigt temaet for den nye omgang af DR Talentholdet, som holder workshops i slutningen af august.

Facebook
Twitter