’Spise med Price’ vender tilbage: ’Vi vil gerne bringe madglæden ud i stuerne’

Onsdag toner ’Spise med Price’ endnu engang frem på skærmen med premieren på 13. sæson. Det har dog ikke været uden udfordringer at stable en ny sæson på benene under corona, og selv i nattens mulm og mørke har arbejdet stået på i DR Byen for at sikre sprudlende kulisser til de nye afsnit.

I den nye sæson af 'Spise med Price' er holdet rykket ind i helt nye omgivelser. (Foto: Jacob Benjamin Snedevig)

’Spise med Price’ har onsdag aften premiere på første afsnit af en ny sæson, når de madglade brødre sendes på svampejagt på Lolland. Siden efteråret har holdet bag programmet arbejdet på de nye afsnit, og det har ikke været helt nemt i en tid med mange restriktioner.

- Coronaen har fyldt så meget, at vi faktisk stod på et tidspunkt og overvejede at hejse det hvide flag og lukke ned. Det var simpelthen ikke nok plads i Adams køkken, hvor vi skulle have filmet tre episoder til den nye sæson, så der måtte tænkes i andre baner midt i det hele, siger Jacob Benjamin Snedevig, der er redaktør og producer på ’Spise med Price’.

Seere af programmet vil måske kende ham som den karakter, der ofte forstyrrer brødrene midt i madlavningen, diskuterer programmets indhold eller smager på retterne. Jacob Benjamin Snedevig står både foran og bag kameraet for at sikre, at alt spiller på produktionen.

Det er også ham, som samarbejder med brødrene om, hvad programmerne skal indeholde, hvilket i høj grad er lystbetonet.

- Det kommer typisk af, at James for eksempel siger: ’jeg kunne godt tænke mig at lave noget om det engelske køkken’. Hvis både Adam og jeg er med på idéen, undersøger vi derefter, om det kan lade sig gøre. Vi har allerede nye idéer til indledningen på sæson 14, som faktisk starter med et møde mellem Adam, James og mig, der sidder omkring et bord og diskuterer, hvad vi skal kaste os over. Og det er en situation, som vi sidder i, hver gang der skal laves en ny sæson, siger Jacob Benjamin Snedevig.

Jacob Benjamin Snedevig arbejder tæt sammen med brødrene og sørger for, at både mad og rammer er på plads. (Foto: PRIVAT)

Corona gav udfordringer

I år er holdet lidt begrænset af, at det er nødt til at være i Danmark på grund af corona. Modsat nogle af de tidligere sæsoner, hvor brødrene blandt andet har kastet sig over egnsretter og det britiske køkken, har hvert program i den nye sæson sit eget tema.

- Vi laver blandt andet et mafia-program, hvor vi forsøger at genskabe en scene fra ’The Godfather’, som kræver en helt særlig kulisse. Egentligt skulle vi også have filmet tre programmer hjemme hos Adam, men på grund af coronarestriktioner blev pladsen simpelthen for trang, siger Jacob Benjamin Snedevig.

Udviklingen tvang holdet til at tænke i nye baner, og med hjælp fra en række folk i DR Byen, blev der i rekordfart skabt helt nye rammer for programmerne. Her kunne redaktøren mærke, at DR har muskler, når det virkelig gælder.

- Vi kommer hurtigt på idéen om at tage vores mafia-kulisse og bygge den om. Hvis vi bytter om på nogle ting, maler væggene og hænger nogle andre ting op, kan vi faktisk skabe fire forskellige kulisser ud af den ene kulisse. Vi fik meget hjælp fra snedkerhallen, scenografer og mange andre i DR, som udviste en kæmpe fleksibilitet. Det var så fedt at mærke, hvor stærkt det kan gå, og hvor dygtige folk er i huset, når man står i sådan en krise, som det var på det tidspunkt. Vi stod bogstaveligt talt og filmede i kulisser, hvor malingen stadig var våd, fordi malerne var nødt til at arbejde om natten. Det var egentligt helt vildt, at det kunne lykkes, siger han.

I DR Byen arbejdes der på højtryk for at kreere kulisser til den nye sæson. (Foto: Jacob Benjamin Snedevig)

’Er det fake, eller er det ægte?’

Når holdet filmer et afsnit af ’Spise med Price’, har de på forhånd forberedt selv de mindste detaljer. Alt, der hænger på væggene, står på bordet og på andre måder er at se på skærmen, skal spille sammen med programmets tema.

- I den nye sæson havde vi med mafia-programmet en ret stor produktion med fire skuespillere, som skulle sidde i baggrunden og skabe en stemning af, at vi befinder os i mafiamiljøet i tresserne. Vi opererer tit i spændingsfeltet mellem fiktion og realisme, hvor seeren gerne må spørge sig selv: ’er det fake, eller er det ægte?’ De ved jo godt, at vi ikke befinder os i 1960, og at det ikke er rigtige mafiamedlemmer, der sidder omme bagved med pistoler, men vi vil gerne ramme stemningen af at befinde sig i en lejlighed i Brooklyn. Den form for spil mellem virkelighed og fantasi kan vi virkelig godt lide.

Holdet er også meget opmærksom på, at ’Spise med Price’ skal være en hyggelig oplevelse for hele familien, og selvom programmet ikke er et decideret børneprogram, har de tænkt meget over, hvordan man tackler mafia-temaet på en ordentlig måde.

- Vi har en scene med en mand, som skal kvæles. Der har vi faktisk tænkt meget over, hvordan vi kvæler ham på en måde, hvor det ser ægte ud, men uden at billederne bliver for voldsomme. ’Spise med Price’ skal være en tryg havn, hvor man kan sætte sig ned i 30-45 minutter og vide, at nu bliver jeg inspireret, underholdt, får et godt grin og lærer noget om mad, siger han.

En hotdog med gulerod og rigeligt smør

I programmet skinner brødrenes passion for mad og den gode stemning i køkkenet igennem, og ifølge Jacob Benjamin Snedevig er hyggen et vigtigt element, hvis et ’Spise med Price’-program skal fungere optimalt på skærmen.

- Når vi har det hyggeligt på redaktionen, så strømmer det direkte ud til seeren. Det er også derfor, at de retter, vi laver, grundlæggende bare skal smage godt. Hvis vi en dag står i køkkenet og mangler spidskommen, så kan vi ikke få os til at sige: ’vi lader bare som om, at der er spidskommen i.’ Det skal være ægte, og maden er det ultimative omdrejningspunkt.

Ifølge Jacob Benjamin Snedevig ligger der en enorm passion og forberedelse i at planlægge, hvilke opskrifter der skal indgå i programmet.

- Når brødrene giver mig en smagsprøve i programmet, så står de rent faktisk og er spændte på, hvad jeg synes om maden. Reelt set kunne de jo være ligeglade, men de gør sig enormt umage og forbereder sig til fingerspidserne, siger han og fortsætter:

- Der er virkelig blevet researchet meget på programmet om det veganske køkken til den nye sæson. Især fordi, det har været vigtigt for os, at vi ikke bare laver et vegansk program, hvor vi siger, ’ha ha, der kan I se, det smager ad helvede til’. Derimod vil vi gerne gå ind og vise, hvad det veganske køkken rent faktisk kan. Vi laver en hotdog, hvor pølsen er erstattet af en gulerod. Det lyder som en joke, men man kan nærmest ikke smage forskel.

Med både skuespillere og en detaljerig mafiakulisse forsøger holdet at genskabe en scene fra 'The Godfather'. (Foto: PRIVAT)

For Jacob Benjamin Snedevig er det vigtigt, at ’Spise med Price’ ikke bare er et program, som gør det samme igen og igen, men at formatet fornyer sig eller overrasker seeren en lille smule, når en ny sæson ruller over skærmen.

- Vi laver også et soul food-program i den nye sæson, som nok er det mest smørholdige program, vi nogensinde har lavet. Vi ønsker selvfølgelig ikke, at folk spiser sig fede, men vi sætter fokus på forskellige køkkener og vil gerne bringe madglæden ud i stuerne. Hvis vi kan inspirere nogle familier til at gå i køkkenet og finde glæden ved at lave mad sammen, så er det vores højeste formål med det her program.

Første afsnit i den nye sæson af ’Spise med Price’ har premiere på DR1 onsdag klokken 20.00 og kan streames på DRTV. Sæsonen slutter med program 99 af ’Spise med Price’, så et jubilæum står for døren med program 100, som produceren endnu ikke er helt sikker på, hvordan de markerer.

- Det kan sagtens være, at vi fejrer det på en eller anden måde. Måske et særligt juleprogram? Det må tiden vise, smiler Jacob Benjamin Snedevig.

Facebook
Twitter