Sportens dækning af VM var årets bedste kulturoplevelse i Aarhus

Vært Josefine Høgh fortæller om, hvad det betyder for DR Sporten at få prisen.

Julie Kiner og Josefine Høgh fra DR Sporten modtager prisen for Byens bedste kulturoplevelse. (Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Kim Haugaard © Scanpix)

Torsdag aften uddelte Århus Stiftstidende for 12. gang i træk ’Byens Bedste’-priserne i 14 kategorier. I kategorien ’Byens Bedste Kulturoplevelse’ fik DR Sporten prisen for sin dækning af VM i fodbold på Havnepladsen. Julie Kiner og Josefine Høgh fra DR Sporten modtog prisen i kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden.

Josefine Høgh fortæller:

”Det betyder super meget for Sporten at have modtaget sådan en pris. Det er jo ikke så længe siden, vi flyttede til Aarhus, så det føles godt at vide, at aarhusianerne synes, vi har bidraget til byen. Tidligere har vi haft stor succes med storskærmsdækningerne på Bryggen i København, og vi var spændte på at se, om det også kunne blive en succes, når vi lavede dækningerne i Aarhus. Det endte med at lykkes rigtig godt, og der var faktisk flere der besøgte arrangementerne, end der havde været i København.”

Josefine Høgh dækkede den ombruste verdensbegivenhed fra Rusland, hvor mesterskabet foregik, men det betød, at hun til tider savnede fællesskabsfølelsen, der opstår, når man ser Danmark spille på en storskærm på havnen:

”Da jeg var i Rusland for at dække VM, var det jo det fedeste, jeg nogensinde har prøvet, og jeg ville aldrig have været det foruden. Men jeg har altid forbundet verdensmesterskaber med storskærmsarrangementer på en plæne i Danmark, så jeg kunne da godt savne det, når jeg snakkede med folk hjemmefra. Der var jo sådan en skøn stemning på Havnepladsen i Aarhus,” siger hun.

Facebook
Twitter