Sportsfesten fortsætter på DR med Paralympiske Lege

Knapt er den olympiske flamme i Rio slukket, før den igen skal tændes. DR sender hver dag massivt fra de Paralympiske Lege i Rio, når de danske atleter skal ud og jagte medaljer.

  • Paralympiske Lege 2016. En af de største danske medaljehåb er altetikudøveren Daniel Wagner Jørgensen. (Foto: Lars Møller © Type 2)
  • Stinna Tange Kaastrup, forsvarer de danske farver i dressurridning ved de Paralympiske Lege. (Foto: NA © Type 2)
  • Jonas Larsen er en af de danske svømmere i bassinet ved de Paralympiske Lege. (Foto: Lars Møller © Type 2)
  • Michal Spicker Jensen stiller op i bordtennis ved de Paralympiske Lege. (Foto: Morten Olsen © Type 2)
  • Para OL 2016. RIO 2016. Kristel Walther, diskoskast (Foto: Morten Olsen © Type 2)
  • Para OL 2016. RIO 2016. Paradressurrytter Annika Lykke Dalskov Risum, Otterup, skal bære den danske fane ved indmarchen til PL i Rio (Foto: jysk pressefoto © Type 2)
1 / 6

Knapt er den olympiske flamme i Rio slukket, før den igen skal tændes. Det sker, når de danske atleter, med paradressurrytteren Annika Lykke forrest, går ind til åbningsceremonien på det legendariske Maracanã-stadion i Rio den 7. september. Her går startskuddet for 12 dages dækning på DR, hvor befolkningen kan se frem til at følge masser af hårdt kæmpende sportsudøvere ved de Paralympiske Lege.

DR vil hver dag under PL sende mere end syv timers direkte sport på DR3, samt et magasinprogram på DR1, der følger op på dagens højdepunkter og danskere i aktion.

”Der ligger så mange fede sportsoplevelser med dygtige og inspirerende atleter og venter seerne i de Paralympiske Lege, så vi er glade for at kunne levere en så massiv dækning”, siger chef for DR Sporten, Søren Vestergaard.

Kan nedbryde tabuer

Om aftenen kan man i magasinprogrammet ’Guld til Danmark’ på DR1 gense dagens højdepunkter, mens Sportens reportere i Rio står klar til at fortælle seneste nyt og interviewe dagens danske profiler.

”Vi er meget inspirerede af britiske Channel 4 i vores dækning. De viste ved sidste PL i London, at man kan tage sporten seriøst, have det sjovt og bryde tabuer ned samtidig. Og det vil vi prøve at gøre efter. Der er ingen grund til at pakke tingene ind, for det gør atleterne ikke selv. De går ind til sporten med ærlighed, seriøsitet og ofte en god portion humor. Og det bliver også det folk ser hos os,” siger Søren Vestergaard.

Digital dækning af de danske atleter

Danmark sender 21 atleter til Rio og på DR Sportens hjemmeside kan man komme helt tæt på atleterne, følge deres kamp, gense deres præstationer og få det fulde overblik.

”Ingen skal snydes for de store øjeblikke, vi sender på TV. Så hvis man eksempelvis ikke nåede Daniel Wagners længdespring er det altid muligt at hoppe ind på dr.dk/PL,” fortæller Søren Vestergaard.

Daniel Wagner er blandt de helt store medaljehåb – både på løbebanen og ikke mindst i længdespringskonkurrencen, men derudover er Danmark også godt repræsenteret i blandt andet bordtennis, svømning og dressurridning. Dressurrytter Annika Lykke Dalskov er udpeget som den danske fanebærer ved åbningsceremonien, der kan ses på DR3 onsdag den 7. september fra kl. 23.00.

Sådan dækkes Paralympiske Lege på DR

DR3 - Rio 2016: Paralympiske Lege, direkte hver eftermiddag og aften. Værter er Tobias Hansen og Frederik Lindved mens medkommentatorerne blandt andet består af den 3-dobbelte PL-guldvinder Jackie Christiansen.

Magasinet på DR1 - Rio 2016: Guld til Danmark, hver aften i forlængelse af den sene TV Avisen. Værter er Mette Bluhme Rieck og Søren Reedtz.

Reportere i Rio er Tina Müller, Anders Kolbo, Holger Rasmussen og Mads Klim.

DR’s dækning tyvstarter allerede søndag den 4. september, når DR1 sender Gintberg på Kanten i en særlig PL-udgave. Læs mere her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter