Stadig stor interesse for ’Forbrydelsen’ og ’Borgen’ i udlandet

7-10 år efter at DR-serier havde premiere, er der stadig stor interesse for at vise dem i udlandet. Emmy’en til DR sidste efterår har påvirket efterspørgslen, mener DR Salg.

Sofie Gråbøl og Nikolaj Lie Kaas kommer fortsat på en lang række udenlandske skærme med ’Forbrydelsen’. (Foto: Tine Harden © Type 1)

Selv om det efterhånden over 10 år siden, at Nanna Birk Larsen blev myrdet, og Sarah Lund – spillet af Sofie Gråbøl – for alvor kom på arbejde, er udenlandske tv-stationer fortsat meget interesserede i at få de to - og alle andre medvirkende - fra DRs dramaserie ’Forbrydelsen’ på skærmen. Det samme er tilfældet med dramaserien ’Borgen’, der snart har syv år på bagen.

I hvert fald oplever DR Salg lige nu stor interesse fra tv-stationer, der enten vil vise serierne for første gang eller har lyst til at give seerne et gensyn med Sarah Lunds striktrøje eller Birgitte Nyborg som statsminister.

’Borgen’ er for eksempel netop blevet solgt til Spanien. Belgien, Holland og Luxembourg pønser også på at vise ’Borgen’ igen, ligesom Australien har planer om at genudgive ’Borgen’ på dvd.

Spanierne har ligeledes udsigt til at skulle se ’Forbrydelsen’, ligesom Frankrig vil vise den igen. Og helt generelt er interessen for både DRs nye og ældre dramaserier pæn.

”Inden for de seneste måneder har DR Salg deltaget i både MIPTV-salgsmessen i Cannes og været med til at holde Scandinavian Screening i Reykjavik. Og selv om vi selvfølgelig har hovedfokus på det nye, kan vi mærke, at der også er stor efterspørgsel efter bagkataloget. Jeg tror ikke mindst, at noget af forklaringen ligger i, at DR fik en Emmy for sin samlede dramaproduktion i efteråret i New York. Det betyder, at flere tv-stationer nu bare vil se alt, vi har,” siger salgs- og marketingchef Helene Aurø fra DR Salg.

Hun tror ikke, at de udenlandske tv-stationer tænker så meget over, at for eksempel ’Borgen’ eller ’Forbrydelsen’ allerede er ældre – sådan i tv-sammenhæng.

”De ved, at serierne har fungeret og fået gode seertal i mange lande, og derved er det en god spiral, vi er inde i, for det giver så andre lyst til at købe dem. Vi håber selvfølgelig, den bliver ved,” siger Helene Aurø.

Flere af DRs seneste dramaserier er nu også på vej til fremmede skærme, oplyser DR Salg. Tysktalende Schweiz skal for eksempel - sammen med Serbien, Montenegro, Bosnien, Makedonien og Kroatien - snart snart se ’Bedrag’, mens portugiserne er meget tæt på at indgå en aftale om at vise ’Arvingerne’.

Facebook
Twitter