’Statsministrene’ får en kristen buket

Tilrettelæggerne bag DR1-serien ’Statsministrene’ er blevet hædret af KLF, Kirke og Medier.

Buketten til Michael Dyrby og Anne Sofie Kragh bliver overrakt af KLF’s generalsekretær Mikael Arendt Laursen. (Foto: Henrik Lundahl Revshøi)

I sensommeren og det tidlige efterår sendte DR1 dokumentarserien ’Statsministrene’, hvor de fem nulevende, tidligere danske statsministre – Poul Schlüter (1982-1993), Poul Nyrup Rasmussen (1993-2001), Anders Fogh Rasmussen (2001-2009), Helle Thorning-Schmidt (2011-2015) og Lars Løkke Rasmussen (2009-2011 og 2015-nu) – gav et indblik i demokratiets maskinrum og fortalte om det til tider ensomme og udfordrende job som statsminister.

De fire programmer var optaget i statsministerboligen Marienborg nord for København, og ’Statsministrene’ var tilrettelagt af redaktionschef Anne Sofie Kragh og producer Michael Dyrby.

De to har nu modtaget den hædersbuket, som seer- og lytterorganisationen KLF, Kirke & Medier uddeler hvert kvartal til et medie eller mediepersoner, som på en særlig måde har formidlet kristne værdier, god etik og ikke mindst god public service, som det hedder.

Nærværende og med indsigt

KLF, Kirke & Medier har valgt at belønne DR1-serien for at ”give seerne kendskab til landets højeste embede og indsigt i demokratiets svære processer”. Programmerne var nærværende og gav indsigt, lyder det videre.

Michael Dyrby glæder sig på KLF’s hjemmeside over hæderen:

”Vi er virkelig glade for anerkendelsen. Man bliver glad! Det er en hæder og en ære, at nogen har opdaget det arbejdet, man har foretaget,” siger han.

Buketten fra KLF er flere gange tidligere gået til DR-medarbejdere eller folkene bag DR-programmer. DR Nyheders Erkan Özden, Maria Månsson fra DR K samt vært Ask Rostrup fra TV-Avisen og ’Bag Borgen’ er nogle af de seneste modtagere.

FacebookTwitter