Per Stig Møller har fået comeback som P1-vært

”Public service er vigtigere end nogen sinde,” mener Per Stig Møller, der fra denne uge er vært på seks P1-programmer om public service.

Per Stig Møller sendte første program for DR i 1961. Nu bliver han radiovært igen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Han har været miljøminister, udenrigsminister og kultur- og kirkeminister. Men inden da havde han også en karriere som journalist på en række aviser under Det Berlingske Hus og i DR som kulturredaktør, programchef og senere radiorådsformand.

Nu har han fået comeback som vært på P1.

”Det er skægt at være tilbage på den her side af mikrofonen,” siger Per Stig Møller, der fik sin radiodebut i monopoldagene, da kampen om opmærksomheden var noget anderledes.

”Jeg debuterede som vært den 4. maj 1961 klokken 21.30 med et program om digteren Morten Nielsen. Siden lavede jeg mange radioprogrammer, inden jeg blev politiker,” siger han og tilføjer:

”Så på den måde er ringen sluttet.”

Alsidighed og objektivitet

I den nye programrække ’PS – et program om public service’ går Per Stig Møller tæt på, hvad public service egentlig er. I det første program kommer det for eksempel til at handle om den kløft, der viser sig mellem unge og ældres medieforbrug, mens det andet af de seks programmer ser på diskussionen om, hvorvidt public service både kan favne brede og smalle programmer.

”I min tid som radiorådsformand understregede jeg tit, at hvis der ikke var tilbud, der favnede befolkningen bredt, ville der heller ikke være plads til nicheprogrammerne,” siger han.

I det hele taget mener Per Stig Møller, at behovet for public service understreges af de tendenser, der netop nu blandt andet kan ses i USA.

”Public service er vigtigere end nogen sinde. 40 procent af amerikanerne får allerede i dag deres informationer fra sociale medier. I det mediebillede er det vigtigt at have et sted, hvor man kan få tingene fremstillet så objektivt som muligt,” siger han og peger på, at de private medier ikke på samme måde som DR, Radio24syv og TV 2 kan pålægges de samme forpligtelser om alsidighed og objektivitet. Derfor synes jeg, at man skal klappe hesten, inden man skærer public service helt ind til benet,” siger Per Stig Møller, der dog godt mener, at man kigge på styrkeforholdet mellem de danske public service-udbydere.

”Radio24syv er jo blevet en succes, og P1 er blevet bedre af, at Radio24syv kom til,” siger Per Stig Møller – manden, der som kulturminister fik sat P1-konkurrenten, der i folkemunde fik tilnavnet ”Radio Møller”, i æteren.

Programmet med Per Stig Møller havde premiere mandag den 13. februar klokken 11.30 på P1 - og programmet kan ligeledes høres de kommende fem mandage.

Facebook
Twitter