Stikket bliver trukket til tre af DR's flow-kanaler: Se hvordan det foregår

Den 2. januar lukker DR K, DR3 og DR Ultra på flow-tv. Kim Møller Hansen fra DR Continuity fortæller her, hvordan man konkret lukker for kanalerne på tv.

  • Det er her fra Continuity i DR Byen, at Kim Møller Hansen og hans kolleger håndterer lukningen af de tre flow-tv-kanaler. (Foto: Magnus Eg Møller.)
  • I Continuity holder de øje med, om DR's seks flow-tv-kanaler kommer rigtigt ud til seerne. Fra 2. januar er der kun tre kanaler at holde øje med. (Foto: Magnus Eg Møller.)
  • Det er jo vores børn, så det er som at lade nogen flytte hjemmefra, siger Kim Møller Hansen om afskeden med de tre flow-tv-kanaler. (Foto: Magnus Eg Møller.)
  • Elementet ’udsendelsesophør’ i de tre kanalers playlister bliver natten til den 2. januar erstattet med et loop, der fortæller, at det er slut på flow-tv. (Foto: Magnus Eg Møller.)
1 / 4

Natten mellem den 1. og 2. januar bliver ’stikket trukket’ for DR K, DR3 og DR Ultra på flow-tv. DR K lukker helt som selvstændig kanal, mens DR3 og Ultra fortsætter på DR’s streamingtilbud DRTV.

Helt konkret sker lukningen fra DR Continuity, som er det sted i DR Byen, der sikrer, at tv-seerne får det, DR har planlagt at sende ud.

- Hver kanal har en playliste, hvor de programmer, der skal vises, er lagt ind i den rækkefølge, de kommer i. Hver dag slutter med et ’udsendelsesophør’, der kører, indtil næste program går på. Når de tre kanaler lukker på flow-tv natten til den 2. januar, erstatter vi ’udsendelsesophør’ i playlisten med et loop på tre minutter, der fortæller, at det er slut med at se tv på kanalen, fortæller Kim Møller Hansen, der er projektleder i DR Continuity.

Vemodigt farvel

Loopet på DR K fortæller blandt andet, at ’DR K er lukket, og kulturen har skiftet scene. Oplev kulturen hver søndag på DR2’ – og der henvises til at læse mere på dr.dk/ændringer. Loopene på DR3 og Ultra fortæller, at kanalerne flytter til DRTV.

- Vi loader typisk playlisterne for DR K, DR3 og Ultra klokken 10 dagen før, de skal køre. Så om formiddagen den 31. december loader vi playlisterne, der kører for 1. januar og frem til natten til den 2. januar. Det bliver så sidste gang, vi gør det for de tre kanaler, siger Kim Møller Hansen.

DR K gik i luften den 1. november 2009, DR 3 den 28. januar 2013 og DR Ultra den 4. marts 2013.

- Det er jo vores børn, så det er som at lade nogen flytte hjemmefra, siger Kim Møller Hansen om udsigten til, at det nu er slut med at lægge kanalernes playlister op og sikre, at de tre kanaler kommer ud på flow-tv.

Også på radioen sker der ændringer fra den 2. januar, hvor P7 Mix lukker.

FacebookTwitter