Stor interesse for ’1864’ i udlandet

11 lande har købt rettighederne til at vise det historiske drama.

Peter – spillet af Jens Sætter-Lassen - er i krig nu i ’1864’, hvor sjette afsnit vises på søndag klokken 20.00. (Foto: Per Arnesen- Miso Film © Type 1)

DR har i tidens løb solgt mange af sine søndagsserier til udlandet, hvor de er blevet taget godt imod og nogle gange også genindspillet på nye sprog og med nye skuespillere. Og mens debatten om den historiske dramaserie ’1864’ raser i den hjemlige andedam, køber internationale tv-stationer ind.

Især hos britiske BBC er der tradition for at købe ind hos DR, og BBC var da også en af de første til at investere i det seneste søndagsdrama. For nylig kunne BBC så offentliggøre, at de senere på året viser ’1864’ på BBC Four, som tidligere har vist både ’Borgen’, ’Broen’ og ’Forbrydelsen’. Og som Politiken kunne fortælle i går, har 10 andre lande siden købt rettighederne til at vise det historiske drama, som produktionsselskabet Miso Film har produceret for DR.

Den store interesse fra udlandet glæder DRs dramachef Piv Bernth.

”Det er rigtig dejligt, at udlandet har vist interesse for ’1864’. Den sælger godt, når man tænker på, at det er en dansk, historisk serie. Men jeg tror, at alle lande med krig i bagagen kan relatere til seriens konflikter og emotionelle dilemmaer – krig og kærlighed,” siger Piv Bernth, der tror, at ’1864’ på sigt kan få udlandet til at få øjnene op for, at Danmark kan andet end at lave krimier og politiske dramaer.

”Det styrker vores brand i udlandet, at vi kan præsentere en serie i en helt anden genre end tidligere, og det er vi stolte af,” siger hun.

Premiere næste år

På listen over lande, som på nuværende tidspunkt har købt serien, finder man blandt andet de andre nordiske lande, landene i Benelux og tv-stationen ARTE, som dækker Tyskland og Frankrig. Og i Storbritannien, hvor BBC huserer, har filmdistributøren Arrow Films købt rettighederne til 1864-spillefilmen, som har premiere næste år.

Netop spillefilmen vil formentlig lokke endnu flere købere til i den kommende tid. Siden den 5. november har Svensk Filmindustri, som står for distribution af filmrettighederne til ’1864’, været i USA, hvor de deltager ved branchemessen American Film Market, der finder sted i Santa Monica i delstaten Californien. På branchemessen mødes over 400 forskellige indkøbere og over 1000 distributører fra hele verden for at se og vise det seneste nye inden for filmens verden.

Næste afsnit af ’1864’ kan som sædvanlig ses på søndag klokken 20.00 på DR1.

Facebook
Twitter