Stor jazzaften i vente: Det er nu eller aldrig ved ’P8 Jazz Alive’

Søndag den 11. april venter der lyttere og seere masser af usædvanlige jazzkonstellationer, når både P8 Jazz, DR2 og DRTV sender ’P8 Jazz Alive’.

Det er ’nu eller aldrig’: ’One Night Only’, som de siger på P8 Jazz.

For sjette år i træk har P8 Jazz-redaktionen i år sammensat et helt særligt jazzprogram ’P8 Jazz Alive’ med jazz fra de allerbedste hylder, og med DR Big Band som grundpillen. For lyttere og seere betyder det, at aftenen om søndagen den 11. april kan blive fyldt med noget, man ikke er så forvænt med for tiden i det virkelige liv: Livemusik.

P8 Jazz varmer op fra klokken 18.03 og sender koncerten fra klokken 19.03-21.00, inden seerne på DR2 og DRTV så kan se den med levende billeder fra klokken 21.00 til 22.30.

- Gennem alle de seks år, vi nu har holdt ’P8 Jazz Alive’ i DR Koncerthuset, har den røde tråd været, at P8 Jazz sætter usædvanlige konstellationer af musikere sammen, og at lyttere og seere kommer til at opleve noget, de måske kun kommer til at opleve denne ene gang, forklarer redaktør Tina Rømer fra P8 Jazz.

I år er det P8-værterne Frederik Korfix og Niels Christian Cederberg, der præsenterer musikken i DR Koncerthusets Studie 2. Her vil der både være helt nye og velkendte navne – og både velkendte toner og noget spritnyt.

Det er 2. år, P8 Jazz Alive afvikles uden publikum. Foto: Mads Thyme Christensen.

Noget nyt og noget gammelt

- Vi gør typisk det, at en kunstner først optræder med et nummer fra sit eget repertoire og i sine egne komfortable rammer. Bagefter spiller han eller hun et nummer med musikere, som vedkommende ikke har optrådt med før. Det kræver indlevelse, åbenhed, og god musikalsk kommunikation. Og på den måde bliver både de, lytterne og seerne præsenteret for noget, de aldrig har oplevet før – og det er noget af dét, vi gerne vil med ’P8 Jazz Alive’, siger Tina Rømer.

Et godt eksempel fra ’P8 Jazz Alive 2021’ er sangerinden Sinne Eeg, der har optrådt et utal af gange med DR Big Band - og også sammen modtog en Danish Music Awards Jazz i kategorien ’Årets Danske Vokaljazzudgivelse’ for albummet ’We’ve Just Begun’ i efteråret. Hun giver først et nummer sammen med bandet, men er så bagefter sammen med duoen Svaneborg Kardyb, der debuterede i 2019 og samme år vandt JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere.

- Godt nok siger vi ’One Night Only’, men faktisk har vi nogle gange set, at der også er kommet mere ud af de særlige konstellationer ved ’P8 Jazz Alive’. For eksempel satte P8 Jazz-redaktionen i 2019 trommeslageren Steffan Pasborg sammen med tyske Grandbrothers, og de endte på turné sammen bagefter, hvad ingen lige havde set komme, beretter Tina Rømer.

Især danske og nordiske kunstnere

For andet år i træk bliver ’P8 Jazz Alive’ i år uden publikum på grund af pandemien. Men i år har P8 Jazz-redaktionen haft bedre tid til at indstille sig på det og gøre koncerten særligt radio- og TV-venlig – uden at skulle tænke på publikum i salen. Sidste år blev forsamlingsforbuddet indført præcis den fredag, hvor ’P8 Jazz Alive’ skulle sendes direkte fra Koncertsalen i DR Byen. Koncerten blev gennemført – men uden nogen på de røde plyssæder.

- På grund af rejserestriktionerne har vi i høj grad alene danske og nordiske kunstnere med i år, men heldigvis er der nok at tage af, siger Tina Rømer.

Den unge komponist Signe Bisgaard får for eksempel ’We Are Alive’, der for nylig blev ’Årets Nyskrevne Værk’, opført sammen med DR Big Band. Og blandt de øvrige ting, lyttere og seere kan se frem til, er, at DR Big Band hylder nyligt afdøde komponist og trompetist Allan Botschinsky i et arrangement af Peter Jensen.

- Vi glæder os til at præsentere en aften, hvor der både er noget fra jazzens skatkammer og noget til de ny og nysgerrige i jazzland. Og for at musikerne ikke skal føle sig helt alene på scenen, har vi indrettet det hele sådan, at de spiller til hinanden på scenen og er hinandens publikum, forklarer Tina Rømer Nielsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk