Stor udenlandsk interesse for ’Bedrag’ og Coster-Waldaus Grønlands-serie

Både Polen og Finland vil nu vise DR1-serien ’Gennem Grønland’, ligesom de tysk- og fransktalende lande har udsigt til at skulle se ’Bedrag’.

Både Polen og Finland skal nu følge skuespilleren Nikolaj Coster-Waldaus tur ’Gennem Grønland’ fra DR1 tidligere i år. Foto: Metronome.

Udlandet fortsætter med at vise stor interesse for de tre sæsoner af DR’s dramaserie ’Bedrag’, ligesom der også allerede nu er interesse for DR’s 2020-dramaserie ’Når støvet har lagt sig’.

Ved den nyligt overståede MIPCOM-messe i Cannes i Frankrig, hvor TV-købmænd fra hele verden mødtes, fik DR Salg blandt andet underskrift på en aftale, som betyder, at store dele af den tysk- og fransktalende verden snart kan se ’Bedrag III’, der handler om økonomisk kriminalitet. Serien har skuespillere som Esben Smed, Thomas Hwan og Maria Rich i hovedrollerne, og den har haft Jeppe Gjervig Gram som hovedforfatter.

- Vi lukkede en aftale med tysk-franske ARTE om at vise ’Bedrag III’. Det betyder ikke blot, at serien skal på skærmen i Tyskland og Frankrig, men også den bliver vist i en række tysk- og fransktalende lande – lige fra Belgien over Luxembourg til Fransk Polynesien og Fransk Guyana, for blot at nævne nogle af dem, siger Maiken Maigaard, der er teamleder i DR Salg.

I forvejen har DR Salg lavet aftaler om visning af ’Bedrag III’ til Portugal, Irland, store dele af Balkan, Holland og USA, ligesom serien bliver vist i de øvrige nordiske lande.

- På MIPCOM var mange også interesserede i at høre mere om DR’s kommende serier – blandt andet DR’s 2020-dramaserie ’Når støvet har lagt sig’. Første afsnit af serien blev vist som åbningsfilm på festivalen Série Series i sommer i Fontainebleau i Frankrig, og det har gjort en del interesserede, oplever Maiken Maigaard.

Hun melder også om, at flere TV-stationer har genkøbt DR-dramaserier som ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, så de kan vise dem igen.

Opmærksomhed om Grønland

Grønland har fået masser af medieopmærksomhed den seneste tid – både i klimadebatten og på grund af den amerikanske præsidents interesse for verdens største ø. Interessen kan også mærkes hos DR Salg, hvor programmer om Grønland for tiden er i relativt høj kurs hos de udenlandske kunder.

DR1-serien ’Gennem Grønland’ er nu blevet solgt til visning i udlandet. Her er skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau vært, og gennem fem programmer rejser han på tværs af Grønland. Serien er produceret af Metronome for DR.

- Vi har blandt andet lavet aftaler med Polen og Finland, som vil vise serien. Endnu flere viste interesse for Grønlands-programmerne, og derfor forventer jeg, at vi kan lukke flere aftaler i den kommende tid, siger Maiken Maigaard.

Hun forklarer, at kombinationen af, at Nikolaj Coster-Waldau er kendt fra serien ’Game of Thrones’, klimadebatten og præsident Trumps udtalelser har vakt udlandets lyst til at se serien.

Også flere andre dokumentarer – blandt andre Miki Mistratis kommende dokumentar med den engelske titel ’The Chocolate War’ – blev handlet i Cannes. Filmen er Mistratis tredje om chokoladeproduktion, og den har nu udsigt til at blive vist i Tyskland efter premieren i 2020. I forvejen skal den vises i Sverige, Norge og Finland, som har været med i co-produktionen af den.

Maiken Maigaard forklarer, at MIPCOM-salgsmessen denne gang var en af de travleste længe. Messen er den største af alle messer, som DR Salg deltager i hvert år.

- Lige nu har TV-selskaber over hele verden DR-programmer til gennemsyn, som de viste interesse for i Cannes. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at underskrive flere aftaler i den kommende tid, siger Maiken Maigaard.

FacebookTwitter