’Store Nørd’ får deres egen dag i Næstved

DR lancerer en såkaldt Nørd Day, hvor Kåre og Emil Nielsen fra ’Store Nørd’ på DR Ultra, laver naturvidenskabelige forsøg, og hvor deltagerne selv kan lege og eksperimentere. Det er planen, at der skal komme flere arrangementer.

Kåre og Emil Nielsen fra ’Store Nørd’ får nu deres egne Nørd Days, hvor de møder seere og laver naturvidenskabelige forsøg. (Foto: Mads Svaneborg © Type 1)

De seneste to somre har DRs to Store Nørd’er, Kåre og Emil Nielsen, holdt særlige ’Nørd Camps’, hvor de har bygget sæbekassebiler, skudt med vandraketter og lavet vilde forsøg med deres seere fra DR Ultra, som typisk er mellem 9 og 13 år. I år har der ingen ’Nørd Camp’ været – men tanken er, at de skal vende tilbage næste år.

I mellemtiden bliver der mulighed for at komme til ’Nørd Day’ flere steder i landet, og i første omgang har AffaldPlus+ bedt DR Salg om at holde en nørdet dag søndag den 20. september på YderZonen i Næstved. Det er et formidlingscenter, hvor børn og unge kan lære om genbrug og bæredygtighed.

”De to nørder formår at tage store komplekse naturvidenskabelige fænomener ned i børnehøjde og gøre dem både spændende, sjove og vedkommende. Ved at holde Nørd Day vil vi gerne gøre deres leg og læring tilgængelig for endnu flere,” siger projektleder Jon Ulrik Busk Laursen fra DR Salg.

I løbet af den 20. september bliver der holdt to Nørd-arrangementer i Næstved, som hver især varer fire timer. I begge tilfælde indleder Store Nørd-brødrene med et show, hvor de laver en række naturvidenskabelige forsøg. Herefter skal børnene selv i sving med at bygge katapulter af skeer, elastikker og ispinde, lære noget om hvorfor vi affaldssorterer og bygge den længste bro i spaghetti – blandt meget andet.

Undervejs følger Store Nørd arbejdet, og når Nørd-dagen slutter får man et diplom og en autograf fra Kåre og Emil.

Nysgerrige efter naturvidenskab

”Formålet med både Nørd Day og Nørd Camp er at gøre børn mere nysgerrige efter naturvidenskab, og ved selv at lege og være kreative lærer børnene, hvordan det hele hænger sammen. Jeg regner med, at vi snart kan melde ud med flere arrangementer rundt omkring i landet,” siger Jon Ulrik Busk Laursen.

Der vil være plads til 200 børn og 60 voksne på Nørd-dagen i Næstved, og man kan læse mere om, hvordan man sikrer sig billet på www.drbillet.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk