Streaming af DRs indhold fremtidssikres

En ny aftale sikrer, at brugerne kan streame DRs indhold i de kommende år, og allerede fra starten af det nye år også bedre billedkvalitet. Økonomien i aftalen er samtidig langt bedre end forventet.

DR forventer, at DRTV bliver fremtidens måde at se tv på. (Foto: (Screendump))

DR satte mandag blækket på en kontrakt, der sikrer, at brugerne også fremover kan streame radio og tv i høj kvalitet. Allerede fra starten af det nye år er det også planen, at forbedre billedkvaliteten på live tv-streaming.

Ifølge Mikkel Müller, der er chef for DR Teknologi, er det en meget vigtig aftale for DR, fordi brugen af streaming er i voldsom vækst:

”Vi har en digital strategi i DR, som afspejler, at befolkningen bruger streaming mere og mere. Det er allerede meldt ud, at DR Ultra fra 2020 vil være en rent digital kanal, og vi forventer, at DRs streaming-tilbud DR TV bliver fremtidens måde at se tv på. Derfor er det afgørende for os at have en aftale med en leverandør, der virkelig kan levere høj kvalitet og følge med væksten i streaming.”

Sikring af stabil streaming

Kontrakten drejer sig om en såkaldt CDN-platform (CDN = Content Delivery Network), som betyder, at mange brugere kan streame samtidigt via internettet uden ”hakkende” billeder og lyd. Mikkel Müller forklarer det som ”et net i internettet, som er særligt velegnet til at levere indhold ud til mange brugere.”

DRs nuværende aftale udløber med udgangen af i år. Den nye kontrakt har, ifølge reglerne, været i EU-udbud, så flere interesserede leverandører har haft mulighed for at byde sig til.

Økonomisk fremtidssikring

Mikkel Müller er meget tilfreds med, at prisen for den nye aftale er endt betydeligt under det oprindeligt forventede.

”Der er to vigtige ting i sådan en aftale. Den ene er, at vi har en teknisk platform og en kapacitet, der betyder, at brugerne får den bedst mulige oplevelse. Den anden er prisen. Med streaming betaler DR for mængden af data, som CDN-leverandøren sender afsted til brugerne, så flere brugere betyder en større regning til DR. Altså helt anderledes end med traditionelt flow-tv-distribution. Med den nye CDN-kontrakt har vi fået en prisregulering, så vi kan løfte en stor forventet stigning i streaming de kommende år med stort set samme budget.”

Valget af leverandør faldt på amerikanske Akamai, som også er DRs nuværende leverandør. Firmaet er førende på området og står for mellem 15-30 procent af den samlede trafik på internettet globalt.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter