Suspekt indspiller jazznummer på P8 Jazz

I samarbejde med P8 Jazz indspiller rapperne fra Suspekt den 17. september en udvidet jazzudgave af nummeret ’23 kroner / Solfar’. P8 Jazz-lyttere og Suspekt-fans har mulighed for at vinde billetter til den eksklusive studiesession i DR Koncerthuset.

I samarbejde med P8 Jazz indspiller rapperne fra Suspekt den 17. september en udvidet jazzudgave af nummeret '23 kroner / Solfar'. P8 Jazz-lyttere og Suspekt-fans har mulighed for at vinde billetter til den eksklusive studiesession i DR Koncerthuset.

Et af dansk musiks største navne, Suspekt, har indgået et usædvanligt samarbejde med DR-radiokanalen P8 Jazz om en ny jazz-indspilning af tracket ’23 kroner / Solfar’ fra gruppens seneste album ’100% Jesus’.

De kontante rappere fra Suspekt, der i øvrigt er ivrige jazzlyttere, fik ideen om at indspille en spritny og udvidet jazzudgave af ’23 kroner / Solfar’ på P8 Jazz. Et projekt, der både har til hensigt at åbne jazzmusikken for nye ører, og vise hvordan to vidt forskellige genrer som hiphop og jazz i sammensmeltningen kan løfte hinanden.

”Vi er jo et fuldstændig umage par, og det er derfor, at det her projekt er sjovt. Vores jazzlyttere får udvidet musikhorisonten med hårdtslående Albertslund-poesi, og Suspekt-fans bliver måske nysgerrige på jazzland. Vi blev glade over henvendelsen fra Suspekt, for vi er fuldstændig på bølgelængde med deres idé om at sammensmelte musikgenrer og bryde grænser ned,” siger Fimmer Engel, der er redaktør på DR P8 Jazz.

Kollaboration med garvede jazzmusikere

Suspekts indspilning af jazz-udgaven af ’23 kroner / Solfar’ finder sted på søndag den 17. september foran et livepublikum i DR Koncerthusets Studie 4. Ved denne studiesession får gruppen assistance af jazzpianisten Søren Kjærgaard og bassist Louis Winding.

”Vi glæder os til at se Suspekt i det jazzede selskab ved søndagens session. Selvom vi kommer fra hvert vores musikalske ståsted, har vi efterhånden en del historik sammen. Rune Rask har gæstet P8 Jazz-programmet ’Jazz & Co.’, hvor han spillede sine yndlingsjazznumre, og på ’100% Jesus’ kunne man i nummeret ’Hæld op’ høre sætningen: ”Jeg boller dig i numsen til P8 Jazz”. Så jeg synes grunden er lagt til et musikalsk kammeratskab med masser af jazz-groove og Albertslund-highfives,” siger Fimmer Engel.

Kom med til den eksklusive studiesession

P8-lyttere og Suspekt-fans har mulighed for at vinde eksklusive pladser til studiesession den 17. september klokken 20.00 i DR Koncerthusets Studie 4. Der er tale om et stærkt begrænset antal pladser på i alt 40 stk.

Vil du være med i lodtrækningen om billetterne, skal du skrive ind eller linke til dit yndlingsnummer, der blander jazz og hiphop/rap. Det kan du gøre på P8 Jazz’ Facebook-side under begivenheden ’Suspekt/P8 Jazz studiesession’ eller på mailadressen p8jazz@dr.dk frem til 15. september, hvor der trækkes lod. De 20 vindere (der får to billetter hver) får direkte besked.

Det genindspillede, jazzede Suspekt-nummer samt videomaterialet fra studiesessionen offentliggøres i starten af oktober.

FacebookTwitter