Swingende juleturné med DR Big Band

Igen i år tager DR Big Band på en råswingende juleturné i selskab med nogle af landets dygtigste jazzsangere: Blues-dronningen Miriam Mandipira, bigband-specialisten Bobo Moreno - og crooneren Michael Carøe som syngende vært.

Når DR Big Band stævner ud på dette års juleturné, er det med Michael Carøe som syngende vært, og to varme jazznavne i front: Miriam Mandipira og Bobo Moreno.

Misteltenen er strategisk placeret, og temperaturen stiger garanteret et par grader, når DR Big Band i december rejser landet rundt med årets julekoncert fyldt af blues, inderlig jule-soul og swingende klassikere.

Med sig på scenen har de i år Bobo Moreno, som er kendt for sin alsidige soul-stemme, og Miriam Mandipira der kaldes ’Queen of the Blues’ i det sydlige Afrika samtidig med, at hun har erobret den danske blues-, jazz- og soul-scene. De seneste år har Miriam taget publikum med storm under DR Big Bands julekoncerter, og man kan roligt se frem til at blive tryllebundet af hendes store stemme igen i år.

Aftenens syngende vært er den selvsikre Michael Carøe, som også indtager rollen som crooner. Med vanligt overskud og glimt i øjet fører han publikum gennem koncerten, og han har tilmed lovet at opfylde de største julemusikønsker, som han indsamlede fra publikum under sidste års turné.

I aftenens løb vil DR Big Band og aftenens sangere byde på jazzede klassikere som Santa, Baby, I’ll be home for Christmas og ikke mindst en særdeles dameglad Back Door Santa – samtidig med, at der bliver plads til både romantiske og fromme juleønsker om hvid jul og bjældeklang. Selv de mest frosne julehjerter, der virkelig trænger til at blive varmet op til jul, skal bare komme med, for stemningen bliver med garanti steghed og swingende.

Om DR Big Band

DR Big Band består af 19 topprofessionelle jazzmusikere. Bandet har været et fyrtårn på den danske jazzscene siden 1964 og var med helt i front i de år, hvor København husede en række legendariske amerikanske jazzmusikere. I dag leverer bandet stadig den ægte, amerikanske bigband-lyd, men med sit helt eget, nordiske twist.

Hver sæson præsenterer DR Big Band publikum i hele landet for nogle af vor tids største jazzstjerner samtidig med, at bandet introducerer helt nye navne, indleder nyskabende samarbejder på tværs af genrer og bestiller nye værker af unge talenter.

Om Miriam Mandipira

Miriam Mandipira (f. 1977) er blevet udråbt til Danmarks nye store blues, jazz- og gospelsangerinde, og senest modtog hun prisen som Årets Danske Bluesnavn ved Danish Music Awards Blues 2016. Mandipira er født og opvokset i Zimbabwe, og med forbilleder som Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun udviklet sit musikalske talent siden barndommen. Som frontfigur i Zimbabwes Luck Street Blues og i det sydafrikanske bluesband Strange Brew er hun blevet kaldt det sydlige Afrikas ’Queen of the Blues.’ I 2007 flyttede Miriam Mandipira til Danmark, hvor hun lige siden har brilleret på den danske musikscene i selskab med bl.a. Delta Blues Band, Klüvers Big Band og hendes eget Miriam Mandipira & Her Danish Friends.

Om Bobo Moreno

Siden slutningen af 1980’erne har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! For dét der har gjort det lidt pudsige navn Bobo Moreno verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædender er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows. Man har endda kunne både høre og se ham i et enkelt afsnit af DR’s Krøniken! Han kan desuden skrive ‘Kongelig Hofleverandør’ på visitkortet, efter en TV transmitteret optræden på Christiansborg i forbindelse med kronprinsebrylluppet. Modtager af Gentofte Kulturpris 2014.

Michael Carøe

Michael Carøe er skuespiller, entertainer og sanger med en karriere der spænder vidt. Han er uddannet fra Statens Teaterskole, og som skuespiller har han medvirket i alt fra klassikere som Macbeth over musicals som Evita til TV-serien Klovn. Han optræder som sanger i en række forskellige konstellationer fra solo med klaverakkompagnement til bigband og symfoniorkester. Michael Carøe har ageret konferencier og vært ved et hav af events og TV-programmer.