Syng med ved skærmen: DR2 sender live fra Sønderborg på 'Skolernes Sangdag'

Fællesskabet og sangglæden er i fokus, når DR 2 fredag den 31. marts sender 'Skolernes Sangdag' live til skolebørn i hele landet i samarbejde med Det Sønderjyske Sangcenter, Koncertsalen Alsion og DR Musikariet.

  • 'Skolernes Sangdag 2023' sendes direkte på DR2 fra koncertsalen Alsion i Sønderborg, hvor Det Sønderjyske Sangcenters Korskole synger for. Korskolens kunstneriske leder Mette Rasmussen står i spidsen for koret. (Foto: © Patricio Soto)
  • 'Skolernes Sangdag 2023' sendes direkte på DR2 fra koncertsalen Alsion i Sønderborg, hvor Det Sønderjyske Sangcenters Korskole synger for. Korskolens kunstneriske leder Mette Rasmussen står i spidsen for koret. (Foto: © Patricio Soto)
  • Jonas Madsen fra DR Ultra er vært til 'Skolernes Sangdag 2023'. (Foto: © Anders Ekström)
1 / 3

Det er sjovt at synge sammen – og det er endnu sjovere, når man ved, at hele landet synger med på samme tid.

Det er grundtanken i 'Skolernes Sangdag', som hvert forår sendes live på DR2, mens mange tusinde skolebørn fra hele Danmark synger med. Lige siden 2010 har DR transmitteret den landsdækkende begivenhed, som oprindeligt blev transmitteret fra lokale skoler, men som de seneste år har fundet sted i DR Koncerthuset.

I år rykker 'Skolernes Sangdag' igen ud i landet i kraft af et nyt samarbejde mellem DR Musikariet, Det Sønderjyske Sangcenter og Koncertsalen Alsion. Den store dag bliver på fredag, den 31. marts klokken 10.30, hvor DR2 sender live fra Sønderborg, så alle kan synge med.

Øvevideoer og lydfiler

For at 'Skolernes Sangdag 2023' skal blive en succes for de medvirkende skoler, har Det Sønderjyske Sangcenters kor på forhånd indspillet sangene som øvevideoer, så alle har haft mulighed for at øve sig og lære sangene inden den store dag.

Videoerne har været tilgængelige på 'Skolernes Sangdag's hjemmeside siden januar, og Dansk Sang har suppleret med noder og aktivitetsforslag til sangene, ligesom der findes lydfiler med klaverstemmer, så lærerne kan koncentrere sig om dirigent- og instruktionsrollen.

På selve sangdagen den 31. marts er det Mette Rasmussen, kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter, der styrer børn og voksne sikkert gennem sangene på DR2, og det hele transmitteres live fra Koncertsalen Alsion i Sønderborg med Jonas Madsen fra 'Ultra Nyt' som vært.

Stor interesse for fællessang

Fra DR’s side er det DR Musikariet, der står for at holde tråd i 'Skolernes Sangdag', og her glæder projektleder Agnete Skibsted sig til at være med til at sprede sangglæde på skolerne:

- 'Skolernes Sangdag' har jo eksisteret i mange år, men efter corona er det som om, der er en endnu større bevidsthed om, hvad det at synge sammen – både fysisk og på afstand – kan gøre for fællesskabsfølelsen, humøret og vores psykiske og fysiske trivsel. Vi kan i hvert mærke en enorm opbakning fra skolerne, og vi glæder os virkelig til, at 'Skolernes Sangdag' igen rykker ud i landet og går i tæt dialog med lokale kraftcentre som Det Sønderjyske Sangcenter.

Mette Rasmussen, kunstnerisk leder af Det Sønderjyske Sangcenter, tilføjer:

- Vi glæder os til at synge sammen med hele Danmark og til at sende fra den smukke koncertsal Alsion i Sønderborg. Vi er superglade for at få lov til at lave 'Skolernes Sangdag' fra Sønderborg og ser frem til samarbejdet med både DR, Alsion og landets skoler om projektet. Det bliver en sangfest af de store.